Çekmece Temiz, Sağlıklı Ve Güçlü İçmesuyuna Kavuşuyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), merkez ilçe Defne’ye bağlı Çekmece Mahallesi’ni rahata kavuşturacak içmesuyu hattı çalışmalarında sona gelindiğini bildirdi.

 

Vatandaşa sağlıklı, temiz ve güçlü içmesuyu iletmek adına Serinyol-Çekmece Kuyuları Terfi Hattı İnşaatı’nı tamamlayan Genel Müdürlük, Çekmece Mahallesi’nin içmesuyunu iyileştirmek ve  daha da güçlendirmek adına Saraycık İçmesuyu Deposu’ndan Çekmece Su Deposu’na kadar isale hattı döşeme çalışmalarının tamamlandığını ve son safhada bağlantı çalışmalarının gerçekleştirileceğini bildirdi.

 

Zor arazi şartlarına rağmen iki depo arasında 630’luk polietilen borularla toplamda 4 bin 300 metre hattın döşendiğini belirten HATSU, Serinyol Terfi Merkezi ve yeni yapılan Saraycık İçmesuyu Terfi Merkezi’ndeki içmesuyu hattı, elektrik panosu ve jeneratör bağlantılarının tamamlanmasıyla birlikte Çekmece’ye verilen içmesuyu 52 litreden 180 litreye çıkacağını vurguladı.

 

Çekmece için çekilen yeni hattın faaliyete geçmesiyle birlikte 300’lük borulardan oluşan eski asbestli hattın devre dışı bırakılacağına dikkat çeken İdare, yapılan çalışma sayesinde Çekmece’nin yanı sıra Gültepe, Yeşilpınar mahallelerinin yanı sıra Güzelyayla, Yeşilyayla  ve Gültepe mevkiinde ikamet eden vatandaşların rahata kavuşacağını müjdeledi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.