Başkan Altan’dan Bayram mesajı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Payas Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Ramazan Bayramı Dolayısıyla yaptığı açıklamasında Bayramların birleştirici gücüne dikkat çekerek birlik ve beraberliğin sürmesi temennisinde bulundu.
Dinimizin rahmet, merhamet ve bereket ayı olarak nitelendirdiği Mübarek Ramazan-ı Şerif’i geride bırakarak Ramazan Bayramı’na ulaşılmanın sevincini hemşehrileriyle paylaşan Başkan Bekir Altan, açıklamasında şöyle konuştu:
“Gönlü, ruhu, maneviyatı hak yolunda ışık olan tüm vatandaşlarımızın mübarek ramazan bayramını kutluyorum. Bayramlarımız binlerce yıldır bizim gönül coğrafyamızı daha da genişleten kutlu günlerimizdir. Bu günler; Hacı Bektaşların, Yunus Emrelerin, Mevlanaların, Hacı Bayramların, Âşık Veysellerin sevgi mesajlarıyla bizlere miras bırakılmıştır. Aziz milletimiz bu erenleri ile coğrafyamızı, bir hoşgörü diyarına tebdil etmiştir.
Medeniyetimizin özelliği; ezelden beri kucaklayıcı, birleştirici, Hak’tan gelenin koşulsuz sevgi çatısı altında kabul edildiği bir medeniyet olmuştur. Atalarımızdan bize kalan yegane mirasımız saygı ve var olanı olduğu gibi sevmek olmuştur. Çünkü bizim esasımız gönülleri fethetmektir.
İnsan hak ve özgürlüklerine, evrensel değerlere, “Yaratılanı yaratandan ötürü sevmeye” milletimiz her daim gönül fethetme anlayışı ile sıkı sıkıya bağlı kalmıştır. Bu değerlerimizin tekrar kuvvetle hatırlanmasından ötürü bayramlarımız, daha seçkin bir yere sahiptir.
Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisi, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü başta olmak üzere tüm İslam Alemi için adalet, sevgi, barış ve iyi niyetin kuşatıldığı bir dünya görmek en derin temennim. Dünyanın neresinde olursa olsun yüreğinde yalnızlık, acı hisseden tüm Hak kullarına imanımızdan gelen Hak sevgimizle şifa diliyoruz.
Bütün acılarımıza rağmen, yurdumuzun pek çok yerinde yaşanan bayram sevincini hissetmek bizlerin ümidini sağlam tutuyor. Seccadelerimize Allah adıyla eğilen her Hak aşığının ibadeti, Kızılırmak kenarında yapılan bir semah, Fırat havzasında okunan bir uzun hava, Menderes’te oynanan bir zeybek, bozkırın içinde saza vurulan bir mızrap bayram sevincimizi çoğalttığını gösteriyor. Bu vesileyle Payas’tan vatanımızın tamamına ve bu özel günlerde gurbette kalan vatandaşlarımıza selam ediyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine sabır diliyorum.  Allah bayram gibi bayramları milletçe yaşamayı nasip etsin. Birlik ve beraberlik içinde nice bayramlar diliyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.