TGF Gaziantep’te gövde gösterisi yaptı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Gaziantep Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği iftar yemeğinde
birlik ve beraberlik mesajları verildi..
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel iftar yemeği bu yıl Türkiye Gazeteciler Federasyonu(TGF) ile bölge illerin Gazeteciler Cemiyet Başkanları da katılımıyla bölgesel bir toplantıya dönüştü. TGF Yönetim Kurulu Toplantısı da, GGC’nin ev sahipliğinde Gaziantep’te yapıldı.
Bayazhan’da gerçekleşen iftar yemeğine üyeler ile birlikte TGF Başkanı Yılmaz Karaca ve Yönetim Kurulu üyeleri ve Adıyaman, Adana, Ceyhan, Elazığ, Eskişehir, Hatay, Tarsus, İskenderun, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye, Tokat ve Şanlıurfa Gazeteciler Cemiyet başkanları da katıldı.
TGF Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, açılışta yaptığı konuşmada, mesleki birlik ve beraberliğin önemine değinerek “Bu akşam bizleri yalnız bırakmayan, burada olan büyük GGC ailesine teşekkür ediyorum” dedi. Ramazan ayını yaşadığımız şu günlerde birlik-beraberliğin ve dayanışmanın önemine değinen İbrahim Ay, Gaziantep’in 500 bine yakın mülteciyle ekmeğini paylaşan misafirperver bir kent olduğunu ifade etti. Başkan Ay, ´Şimdi Gaziantep´e Gelme Zamanı´ projesiyle yurt çapında insanları kente davet edip güzelliklerini görmelerini arzuladıklarını belirterek, bu kapsamda Türkiye’nin dört bir tarafından gazetecileri Gaziantep’te ağırlamış olmaktan duydukları memnuniyeti de dile getirdi. Ay, Gaziantep’e gelen TGF Başkanı Yılmaz Karaca ve Cemiyet Başkanlarına teşekkür etti.
KARACA “ANADOLU BASINININ GÜCÜ TARTIŞILMAZ”
TGF Başkanı Yılmaz Karaca da, GGC’den ve geceye gösterilen yoğun ilgiden övgüyle bahsederek, Türkiye’nin en genç Cemiyet Başkanı İbrahim Ay’ın yaptığı projeleri yakından takip ettiklerini söyledi. Anadolu basınının önemli sorunlarla karşı karşıya bulunduğunu belirten  Karaca, “Anadolu basınının birleşmemesi ve pekişmemesi için maalesef bir çok güç çalışma yapıyor. Bu nedenle bazı arkadaşlarımız da buna çanak tutuyor. Birlik ve beraberlik her zaman Anadolu basınının sorunlarını çözecektir. Ancak Gaziantep´te de, Eskişehir´de de, bir çok illerimizde maalesef çeşitli derneklerle mesleğimizin güç birliğini sağlama yolunda maalesef engeller var. Her geçen gün Türkiye´de Anadolu basını yok olmak üzere. Bakın şu anda resmi ilan olayı tamamen bitmek üzere. Türkiye´de televizyonlarımızın olayı bir facia. Yani devletin aldığı uydu ücreti bir felaket. Bunlarla ilgili çalışmalarımızı son yıllarda hızlandırdık ama ülkemizin içinde bulunduğu sorunlar nedeniyle maalesef Başbakan Yardımcısı´ndan, Başbakan´dan randevu alıyoruz; bir patlama oluyor, 3 ay sonra seçim kararı alınıyor. Bu vesileyle tabiki öncelikle bizim sorunlarımızdan önce mutlaka ülkenin sorunları çok önemli. Ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak biz, Türkiye´de ülkemizin birlik ve beraberliği yolunda her zaman çalışmalarımızı devam ettiriyoruz, bundan sonra da devam ettireceğiz” dedi. Anadolu´daki gazetecilerin aldığı ücretlerin de yetersiz olduğunu anlatan Karaca, “Tabiki sadece gazetecilerimizin, televizyonlarımızın, radyolarımızın, çözülmeyen internet sitelerimizin sorunları var. Ama tabiki en büyük sorunlardan biri de çalışan arkadaşlarımızın. Maalesef bazı illerde bırakın asgari ücretin üzerinde maaş almayı, asgari ücret düzeyinde dahi maaş alamayan arkadaşlarımız var. Artık bazı illerimizde bankamatiklerini alıp çeken gazete sahiplerimiz var. Hiç kusura bakmasınlar, bazı gazete sahipleri bu konuşmamıza tepki gösteriyor ama maalesef bir çok arkadaşlarımızın banka kartları, gazete sahibinin muhasebesinin elinde. Bu, acı bir gerçek. Yani arkadaşlarımıza bin 400 lira maaşı dahi çok görüyorlar” diye konuştu.
MİSAFİRHANE HİZMETTE
Bu arada, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Gaziantep’te toplandı. Toplantıda, mesleğin sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Toplantıda alınan kararların bir rapor haline getirilerek, hükümete ve ilgili bakan ve basınla ilgili kurum ve kuruluşlara sunulacağı bildirildi.
Bu arada, toplantıda alınan karar gereği, Gaziantep ile birlikte, Türkiye’nin dört bir tarafında basın mesleğini icra eden gazetecilerin, kendileri ve yakınları ile birlikte Ankara’ya gittiklerinde, TGF’ye ait misafirhaneden sembolik bir ücretle yararlanabilecekleri açıklandı.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.