Battı-Çıktı Projesi çalışmalar titizlikle, özverili, özenli yürütülmeli

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından İskenderun Pac meydanına yapılacak olan Battı-Çıktı projesinin esnafın ve vatandaşların mağdur edilmeden yapılması gerektiğini belirtti.

Battı-Çıktı projesi ile ilgili istişare toplantısı İskenderun Belediye Meclis salonunda toplantısında yapıldı.

Düzenlenen toplantıya İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, HBB ulaşım dairesi yetkileri, İskenderun Belediyesi personelleri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, kanaat önderleri, esnaflar, oda başkanları, üniversiteden akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gerekli Önemler Ve Tedbirler Alınmalı

Düzenlenen toplantı öncesinde bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, projeye karşı olmadıklarını belirterek,”Proje İskenderun’un kalbi noktasında bir bölgeye pac meydanına yapılıyor. Dolayısı ile konu bizleri, esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı yakından ilgilendiriyor. Proje ile ilgili yeterince bilgilendirilmedik. Keşke proje yapılmadan önce 5-6 kez toplanılıp kamuoyu net bir şekilde bilgilendirilseydi. Sivil toplum kuruluşlarının, esnafların,bizlerin görüş öneri ve düşünceleri alınsaydı. Madem proje başlıyor en azından bölgede vatandaşlarımızın sıkıntı ve mağduriyet yaşamaması için gerekli önemler ve tedbirler alınmalı” dedi.

Çalışmalar Kısa Sürede Tamamlanmalı

Çalışmaların kısa bir sürede tamamlanması gerektiğini ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,”Bu projenin vatandaşlara ve esnaflarımıza zarar vermeden tamamlanmasını istiyoruz. Çalışma sürecinde gerekli bilgilendirilmeler yapılmalıdır. Bölge esnaflarına ve o bölgede ikamet eden vatandaşlara ve kamuoyuna sürekli bilgiler verilmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızın sıkıntı çekmeden, en hasarsız bir şekilde projenin devam etmesini diliyoruz. Projenin yapılmasına karşı değiliz. Ama önemli olan halkımıza en iyi şekilde hizmet etmek. Çalışmalar titizlikle, özverili, özenli ve hızlı bir şekilde bitirilmelidir. Bu konunda eleştiriler, görüşler öneriler dikkate alınmalıdır. Yayalaştırmaya dikkat edilmelidir. Düzenlenen toplantıya katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Proje İle İlgili Sunum Yapıldı

Daha sonra bir konuşma yapan HBB Trafik Hizmetleri Şube Müdürü Fatih Özdemir, “projeye temmuz ayının başında başlanılmasının ve 210 gün içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Entegre kavşağın anayol uzunluğu 1770 metredir. Çalışmalar yapılırken gerekli duyurular ve bilgilendirmeler yapılacaktır ”dedi.

Başkan Seyfi Dingil’e Teşekkür

Ardından düzenlenen toplantıya katılan oda başkanları, muhtarlar, katılımcılar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri görüş, öneri, istek ve eleştirilerini dile getirdiler. Düzenlenen toplantıdan dolayı İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e teşekkürlerini ilettiler.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.