Burs verilecek 100 üstün zekalı çocuk aranıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Tüm Üstün Zekalılar Derneği TÜZDER’in, 2012 yılında başlattığı dahi ve üstün zekâlı öğrencilere yüzde 100 burslu eğitim kampanyası bu yıl da devam ediyor. “Yüzümüzü Güldürecek 100 Çocuk” sloganıyla başlatılan proje kapsamında, bu yıl 4-14 yaşları arasında 100 dahi ve üstün zekalı öğrenciye burs verilecek. Yapılacak değerlendirme ve komisyon kararları neticesinde desteklenmeye hak kazanan çocuklara Boğazhisar Eğitim Kurumları’nda burslu okuma imkânı sağlanacak.

Yüksek potansiyelli çocukların zamanında fark edilememesi ve en uygun eğitimin sağlanamaması gibi sorunlar nedeniyle bu yeteneklerin toplumumuz için kayıp olacağını vurgulayan TÜZDER Genel Müdürü Tunahan Coşkun, “Yüzümüzü Güldürecek 100 Çocuk” projesi hakkında şu bilgileri verdi:

ENDERUN’DAN İLHAM ALINDI

“Dünyanın ilk üstün zekâlılar okulu Enderun’dan ilham alınarak ortaya koyulan bu proje, üstün zekâlı öğrencilere uygun şartlarda eğitim görebilmeleri için sunulmuş bir imkândır. 2012 yılında başlatılan projede, bugüne kadar 300’ün üzerinde  üstün zekalı çocuğa Sarıyer’de faaliyet gösteren Özel Boğazhisar Eğitim Kurumları’nda eğitim görme imkanı sağlanmıştır.

TÜRKİYE’NİN İLK ZEKÂ ATÖLYESİ BOĞAZHİSAR’DA

Bu yıl TÜZDER tarafından hayata geçirilecek olan ‘Her Çocuk Özel’dir projesi kapsamında yapılacak testler sonucu üstün zekâlı olduğu tespit edilen birçok çocuk, yine TÜZDER desteğiyle Özel Boğazhisar Eğitim Kurumları’nda mezun olana kadar burslu şekilde eğitim görme fırsatı yakalayacak. Boğazhisar Eğitim Kurumları, Türkiye’nin ilk Zekâ Atölyesi’ni açmış, gelişim atölyeleri ile bunu zirveye ulaştırmış, üstün zekâlılar konusunda uzman rol model eğitimcilere ve özgün bir eğitim modeli ile paydaş kurum olduğu için tercih edilmiştir.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.