Yetkisiz Kulüpler  Ve Belgesiz Antrenörlere Dikkat !!!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte yüzme sporlmarına ilginin artması dolayısıyla  aileleri uyaran İskenderun Yüzme İhtisas ve Sualatı Sporları Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Murat KAPTANOĞLU, “Yetkisiz kulüpler ve belgesiz antrenörler tabiri caizse ellerini ovuşturup avlarını beklemeye başladı !!!” dedi.

 

 

Gerek istenmeyen üzücü olayların olmaması, gerekse Türk yüzme sporunun gelişimi açısından ailelerin bu konuya oldukça hassas yaklaşmalarını isteyen Kaptanoğlu, şu açıklamayı yaptı:

“Çocuklarını emanet edecekleri kulüp, kurum veya kişilerin belgelerini ve yeterliliklerini sorgulamaları gerekir.   Yüzme özellikle küçük yaş gruplarında üzerinde hassasiyetle durulması gereken önemli bir branştır. Çocuklarını bölgemizde özellikle yazın artan yüzme kurslarına gönderirken velilerin oldukça dikkat etmeleri gereklidir. Öncelikle her spor kulübü yüzme kulübü veya her Beden eğitimi öğretmeni yüzme antrenörü değildir. Nasıl ki branşı coğrafya olan bir öğretmenin, matematik dersini verimli işlemesi beklenemezse, branşı futbol, voleybol veya basketbol olan bir antrenörün veya beden eğitimi öğretmeninin yüzme dersinde verimli olması beklenemez. Spor kulüplerinde de Yüzme branşlarının aktif olması ve o branşın başında bulunan kişilerin Yüzme Federasyonu tarafından  belirlenen kriterlere sahip olmaları gerekmektedir. Türkiye Yüzme Federasyonu bu konuya hassasiyetle eğilmekte ve yetkisi olmayanlara izin vermemektedir. Ancak oluşan boşluktan faydalanmaya çalışan yetkisiz kulüpler ve belgesiz antrenörler yaz aylarında bir yolunu bulup kendilerine ekip kurarak çalışmalarını bir şekilde gerçekleştirmektedirler. Araştırmayan , fiyatları ve şartları uygun bulan veya yaz aylarında çocuklarını başlarından atmak isteyen veliler ne yazık ki bu kişilerin tuzaklarına düşmektedir. Sonuç kocaman bir hayal kırıklığı olmaktan ileri gitmemektedir.  Belkide yüzme sporunda ulusal anlamda başarılı olacak yüzücüler bu kişilerin elinde eriyip gitmektedir. Bu kişiler ceplerini doldururken,  olan ülkemiz yüzmesine olmaktadır.

 

Tüm Kadromuzla Yaz Dönemine Hazırız !!

 

İskenderun Yüzme ihtisas Kulübü olarak 8 antrenör ve üniversitelerde eğitimlerine devam eden deneyimli yardımcılarımızla, 15. yılımızda  yeni döneme hazırız.  Aslında yaz ve kış çalışmalarımız aralıksız sürüyor. 15 yılda şehrimize 60 kupa , 6 Türkiye Şampiyonluğu, 39 Hatay Şampiyonluğu, 5 mili sporcu kazandırdık . Ulusal anlamda Yüzme ve Sutopu branşlarında başarılı olan takımlarımıza gerekli altyapıyı sağlamak üzere açtığımız temel eğitim kurslarına daha bir önem veriyoruz. Yaz kurslarından özenle eğitim verip seçeceğimiz sporcular ile Türkiye’de daha kalıcı başarılara imza atıp milli takımlara daha çok sporcu gönderme arzusu içerisindeyiz. Bu yılki yaz temel eğitim yüzme çalışmalarımıza 19 Haziran’dan start veriyoruz.  Haftada iki gün birer saat olarak, toplam üç ay planlanan çalışmalarımıza oldukça yoğun ilgi var. Grupların çoğunun kaydı tamamlamak üzereyiz.

 

Yaz dönemlerinde yüzmeye artan ilgi ile bilinçli ailelerin konuya hassa yaklaşmalarını ve çocuklarını kendilerini ispat etmiş, deneyimli kulüplere emanet etmelerini , kulüplerin ve çalıştırıcıların yetkilerini sorgulamalarını ulusal yüzmenin gelişimi adına saygı ile istiyoruz.” .

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.