Büyümenin ihracat kaynaklı olması sevindirici…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

TÜGİAD başkanı Ali Yücelen 2017 ilk çeyrek büyüme verilerini değerlendirdi…

 

TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, 2017 ilk 3 aylık büyüme rakamlarını değerlendirdi. Uzun süre sonra ilk kez ihracatın büyümeye katkı yapmasının bu büyüme rakamından daha önemli olduğunu belirten Yücelen; TÜİK’in büyüme verilerinin verimlilik ile de ilişkilendirmesinin önemli olduğunun altını çizdi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) başkanı Ali Yücelen, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2017 ilk çeyrek büyüme rakamını sevindirici olarak değerlendirirken, asıl sevindirici olanın ihracatın büyümeye etkisi olduğunu belirtti.

Türkiye’nin 2017 büyüme beklentilerinin 3,5-4 bandında olduğuna dikkat çeken Yücelen bu verilerin kısa vadeli olduğunu; ikinci ve üçüncü çeyrek verileri ile tablonun daha da netleşeceğini belirtti. Özellikle 3. Çeyrek turizm gelirlerinin büyümeye etki edeceğinin altını çizen Yücelen, yılsonu büyüme rakamının yüzde 4’ün üzerine çıkmasının kimseyi şaşırtmayacağını söyledi. Yapısal tedbirlerin verimliliği desteklemesinin önemli olduğunu belirten Yücelen şunları söyledi:

“Uzun süre sonra ilk defa ihracat büyümeye pozitif katkı sağladı. Bu büyüme rakamının kendisinden daha önemli. İhracattaki artışa AB ülkelerindeki toparlanmanın katkısı büyük. Bu da AB ülkelerinin Türkiye’nin en önemli ticari partneri olduğunu ve AB ile ilişkilerin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bu verileri kısa süre içinde unutacağız ve 2. ve 3. Çeyrek verilerini bekleyeceğiz. TÜGİAD olarak bu büyüme rakamlarının verimlilik ile ilişkilendirilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Mal ve hizmeti ürettik ve ihraç ettik; peki firmalar ne kadar verimli çalıştı? Bu trendin sürmesi halinde 2017 sonunda büyüme rakamlarının yüzde 4’ün üzerine çıkması kimseyi şaşırtmamalı.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.