Öğrenciler, Çizdikleri Resimlere Kocaman Dünyalarını Sığdırdı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) tarafından bilinçli su tüketimi ve temiz çevrenin önemine dikkat çekmek amacıyla yapılan “Su ve Çevre” temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları(HATMEK) Konferans Salonu’nda düzenlenen törene HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Kadir Özer, HATSU Daire Başkanları, şube müdürleri ve yarışmaya katılım gösteren öğrenciler ile velileri katılım gösterdi.

 

Hatay’ın 15 ilçesindeki farklı okullardan ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin katılım gösterdiği yarışmada, 1. Aşağı Okçular İlkokulu öğrencilerinden Işık Gazi olurken, 2. Maşuklu Barış Aslan İlkokulu’ndan Ahmet Kara, 3. ise Erzin Şükrü Paşa İlkokulu öğrencisi Enis Fatih Ünal Anursal oldu.

 

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın selam ve sevgilerini ileterek törende konuşma yapan HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, sağlıklı çevreyi sağlama, bu çevreyi koruma bilincini aşılama, gelecek nesillere tertemiz şekilde aktarma adına kuruluşumuzdan bu yana “Temiz Su ve Temiz Çevre”ye dikkat çekmeye çalıştıklarını ifade ederek, “HATSU olarak çocuklarımızın, gençlerimizin annelerimizin, babalarımızın ve herkesin temiz, sağlıklı su içmesi için evlerimize kadar gelen suyu ileten boruları yeniliyoruz.” dedi.

 

Atıksuların çevreye zarar vermeyecek şekilde akması için arıtma tesisleri yapmaya ve bunları hizmete sunmaya devam ettiklerine vurgu yapan Genel Müdür Çaparali, “Sizin gibi güzel çocuklarımızın sağlıkla ve huzur içinde yaşamını sürdürmesi için. Doğanın kirlendiği ve suyun giderek azaldığı bu dönemde bu çalışmaların bu gibi olumsuzlukların önüne geçmek için sizlerle bu tür etkinliklerle bir araya gelmeye devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

 

Son olarak Genel Müdür Çaparali, suyu bilinçli tüketme, çevre bilincini pekiştirme ve geliştirme amacıyla yapılan bu etkinlikte başta öğrencilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

 

Çalışma anındaki duyguları aktaran Aşağı Okçular İlkokulu öğrencilerinden Işık Gazi, “Resmi çizerken dünyanın kirli ve temiz yanlarına baktım, hayal ettim ve bir ağaç çizerek devamını getirdim” dedi.

 

Maşuklu Barış Aslan İlkokulu’ndan Ahmet Kara yaptığı konuşmada ise, resmi çizerken suyun hayatta ne kadar büyük öneme sahip olduğunu çizmek istediğini belirterek, suyun tasarruflu kullanılmasına da dikkat çekmek istediğini belirtti.

 

Erzin Şükrü Paşa İlkokulu öğrencisi Enis Fatih Ünal Anursal, çizdiği resimde bir damla suyun ne kadar yaşama bedel olduğunu anlatmak istediğini söyledi.

 

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilirken, katılım gösteren diğer

öğrencilere de günün anısına hediyeler verildikten sonra çekilen hatıra fotoğraflarıyla program sona erdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.