İskenderun’da Bisiklet etkinliği yarın

Published on:  /   Yorum yapılmamış

05-11 Haziran Çevre Haftası Kapsamında Bisiklet Kullanımı ve Farkındalık Yaratma Etkinliğine halkı davet etti. “Etkinlik yarın 11.06.2017 saat: 16.00-18.00’de. Bu etkinlikle bu şehirde, bu parkurda, bu etkinliği düzenleyerek insanlarda farkındalık oluşturmak istiyoruz.” Diye konuşan İskenderun Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu adına Nermin Yıldırım Kara, “İskenderun için yapılan ve yapılması düşünülen tüm ulaşım düzenlemelerinde birinci önceliğin İNSAN olduğunu vurgulayarak, yürünebilir, çocuk ve yaya dostu yaşanabilir bir kent oluşturmak, İskenderun’da uygun olan alanlarda bir bisiklet ağı oluşturmayı teklif ediyoruz. Bisikletin sadece spor için değil, ulaşım ve sağlık içinde kullanılabilirliğine katkı sağlamak istiyoruz.” Dedi.

 

İskenderun Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu adına Nermin Yıldırım Kara, konuyla ilgili açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

“Kentlerimizin plansız büyüyerek daha geniş alanlara yayılması, yerleşim yerlerinin iş çevrelerimizden ve sosyal alanlardan giderek uzaklaşması, şehir içi ulaşımda motorlu taşıtların kullanımını artırmaktadır.

Karar vericiler daha yaşanabilir çevreler yaratmak, fosil yakıt kullanımını azaltmak, sürdürülebilir çevreci yaklaşımlar oluşturmak, kişileri hareketli ve aktif yaşamın bir parçası haline getirmek için bisikleti ulaşım planlaması içinde önemli bir araç olarak değerlendirmelidirler.

Bisiklet; kent içi ulaşımın bir parçası olduğundan özellikle bisiklet yoları, kavşaklarda bisiklet güvenliği, bisiklet park alanları gibi güvenli bisiklet ulaşımı politikası benimsenmelidir. Bu hem bisiklet yolu kullanıcıları hem de tüm yol kullanıcıları için son derece öneme sahiptir.

İnsanların biraz daha hareketli olması, artan trafik ve şehrin stresinden kurtulmak için bisiklete ihtiyacımız var.

Bisiklet kullanımının sağlığımız için ne kadar faydalı olduğunu, özellikle obezite ile mücadelede etkili olduğunu ve kalp sağlığına olumlu etkilerini biliyoruz.

Amacımız insanları daha hareketli bir yaşama teşvik etmek.

Bunun için şehirde, bu parkurda, bu etkinliği düzenleyerek insanlarda farkındalık oluşturmak istiyoruz.

İskenderun için yapılan ve yapılması düşünülen tüm ulaşım düzenlemelerinde birinci önceliğin İNSAN olduğunu vurgulayarak, yürünebilir, çocuk ve yaya dostu yaşanabilir bir kent oluşturmak, İskenderun’da uygun olan alanlarda bir bisiklet ağı oluşturmayı teklif ediyoruz. Bisikletin sadece spor için değil, ulaşım ve sağlık içinde kullanılabilirliğine katkı sağlamak istiyoruz.

Kent içi ulaşım sorunlarına sağlıklı ve çevre dostu çözümler üreten ‘’Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi’’ ile yurttaşlarımıza sağlıklı bir yaşamın olanakları sağlanabilir.

İlçe belediyemiz ve Büyükşehir belediyemizin ortak çalışması ile bisiklet kullanıcıları abonman sistemi ile akıllı kartlar ve süreli üyelik ile bisiklet kiralayabilirler.

Bu sayede Bisikletin, alternatif ulaşım ve kent içi trafik yoğunluğuna sadece çözüm odaklı değil aynı zamanda sahil şeritlerinde gezi ve eğlence mekanlarında spor amaçlı da kullanılabilir olduğunu vurgulamak istiyoruz.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.