AKİB Başkanlık Bayrağını Mahmut Arslan Devraldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

 Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin, yeni dönem Koordinatör Başkanı, Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan oldu.

 

Akdeniz İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanlarının almış oldukları prensip kararı gereğince her yıl koordinatör başkanlık ve koordinatör başkan yardımcılığı görevi AKİB Yönetim Kurulu Başkanları arasında dönüşümlü olarak değişiyor.

 

Bu çerçevede, Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, Koordinatör Başkanlığı görevini Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvançdan devralırken, Koordinatör Başkanlığı Yardımcılığı’na da Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz ve Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak getirildi.

 

– İHRACATTAKİ BAŞARIMIZI DEVAMLI KILACAĞIMIZA İNANCIM TAM

 

AKİB Koordinatör Başkanı Arslan, AKİB ihracatının 2017 yılı Ocak ayında%9,5, Şubat ayında %2,9, Mart ayında %43,4, Nisan ayında %15,9 ve Mayıs ayında %27,4 oranında artış gösterdiğini kaydederek, “AKİB’in son aylardaki bu yükselişinin devamlığını sağlamak ve daha üst seviyelere çekmek umuduyla çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bu rakamları görmemize vesile olan AKİB ihracatçılarımızla ortak çabalarımız sayesinde, bu başarımızı devamlı kılacağımıza inancım tam” dedi.

 

İmalattan ihracata kadar tüm süreçlerde karşılaşılan sorunlara çözüm üretmek adına gerekli girişimlerde bulunma noktasında AKİB’in önemli rol üstleneceğini belirten Arslan, “Üyelerimizin desteğe ihtiyacı olduğu her an yanlarında olacağız. İhracatçımızın önünü açacak, kanayan yaralarını saracak her türlü faaliyetin içerisinde bulunacağız” şeklinde konuştu.

 

– ÇALIŞMALARIMIZA TAM GAZ DEVAM EDECEĞİZ

 

Arslan, “Yürütmekte olduğumuz projelerle üyelerimiz için ihracat elamanları yetiştirerek, eğitim programları ile pazarlama kabiliyetlerini artırarak, firmalarımızın iş kapasitelerini artırılmasını sağlamak üzere sektörel ticaret heyetleri, alım heyetleri ve fuar organizasyonları düzenleyerek çalışmalarımıza tam gaz devam edeceğiz” diye konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.