Bilim Koleji Arsuz’un ilk özel sağlık koleji olarak ilk mezunlarını verdi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Bilim Koleji Anadolu Lisesi’nde ilk mezunlarını veren 3. Sağlık hemşirelik bölümünü başarıyla tamamlayan öğrenciler, düzenlenen mezuniyet gecesi ile coşku dolu saatler yaşadı.

 

İSSOS Otel’de yapılan Bilim Koleji Anadolu Lisesi bünyesinde 3. Sağlık Lisesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri için düzenlenen Mezuniyet Gecesine Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Okul kurucuları, idaresi, öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı.

 

Anlamlı mezuniyet gecesinde konuşan Kolej Kurucu Müdürü Salih Yazgan, 2016–2017 eğitim öğretim yılı Anadolu Lisesi ile Sağlık Koleji Hemşirelik bölümü mezuniyet törenine katılanlara teşekkür etti.

 

Bilim Koleji Anadolu Lisemizin 3. Sağlık lisesi hemşirelik bölümünün ilk mezunlarını sağlık ordusuna katmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yazgan, “Bilimsel bilginin verildiği, kültür, sanat, siyaset gibi öznel kaynaklı derslerinde verildiği eğitim kurumlarıdır. Okul eğitimindeki temel amaç, öğrencilerin zihinsel, bedensel ve ahlaksal açıdan gelişmesini sağlamaktır. Sizler İskenderun ve Arsuz’un ilk özel sağlık lisesinin mezunlarısınız. Emin olun ki çok güçlü, kaliteli ve fedakâr bir eğitici kadrodan eğitimin en iyisini aldınız. 4 yıllık bir eğitimin ardından Bilim Koleji’nden mezun oluyorsunuz. Bu bizim için bir gurur tablosudur. Bu 4 yılda sizlerin eğitimine ciddi katkılar sağladığımızı düşünüyorum. İnşallah önünüzdeki üniversite sınavlarında bunu bize gösterecek ve hepiniz bir üniversiteye yerleşeceksiniz” dedi.

 

Eğitim doğduğumuz anda başlayan ve hayatımızın son aşamasına kadar devam eden bir süreç olduğuna işaret eden Yazgan, “Bu nedenle, “Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır” anlayışıyla, ülkemizde eğitimin en öncelikli mesele olarak ele alınması gerektiği inancındayız. Okul sadece bireyin hayat standartlarını yükseltecek ve iyi bir meslek sahibi yapacak bilgi ve becerileri vermekle kalmaz; bilimsel bilginin verildiği, kültür, sanat, siyaset gibi öznel kaynaklı derslerinde verildiği eğitim kurumlarıdır. Okul eğitimindeki temel amaç, öğrencilerin zihinsel, bedensel ve ahlaksal açıdan gelişmesini sağlamaktır.Okul, hem bir bilgi yuvası hem de sosyal etkinliklerin yerine getirildiği bir kurumdur.

“Sizler İskenderun ve Arsuz’un ilk özel sağlık lisesinin mezunlarısınız. Emin olun ki çok güçlü, kaliteli ve fedakâr bir eğitici kadrodan eğitimin en iyisini aldınız. Hayatınızın her döneminde bu güzide kurumu hakkıyla temsil edeceğinizden şüphemiz yoktur.Sizler 4 yıllık bir eğitimin ardından Bilim Koleji’nden mezun oluyorsunuz.

Bu bizim için bir gurur tablosudur. Bu 4 yılda sizlerin eğitimine ciddi katkılar sağladığımızı düşünüyorum. İnşallah önünüzdeki üniversite sınavlarında bunu bize gösterecek ve hepiniz bir üniversiteye yerleşeceksiniz. Sizleri buradan bir üst eğitime veya iş hayatına uğurluyoruz. Okulumuzda edindiğiniz bilgiler ve deneyimlerle, geleceğe umutla bakarak mesleğe ve hayata ilk adımı atıyorsunuz. Biliyorsunuz ki her şey insanda başlar. Farkı yaratacak olan sizlersiniz. Kendinizi sürekli geliştirerek, sorunlara iyi niyetle yaklaşıp çözümler üreterek, mesleğinize ve insanlığa en iyi şekilde hizmet edeceğinize olan inancımız tamdır.

 

İnanıyorum ki, mesleki bilgilerle donatmış olduğumuz, etik anlayış doğrultusunda, karşılarında bulunan kişinin ırkından, dilinden, dininden, cinsiyetinden, milliyetinden habersiz olarak, karşısındakinin öncelikle insan olduğunu hep aklınızda tutarak bir hizmet yürüteceksiniz. İnsan ilişkilerinde var olmasını istediğimiz sevgi, saygı, hoşgörü ve sabır temel prensibiniz olsun.

Hemşirelik, insan sevgisiyle dolu yüreklerin yapabileceği son derece zor bir meslektir. İnsanların can ve cananlarının sağlığı tehlike altındayken ve bu nedenle mutsuz, umutsuz, yılgın ya da öfkelilerken, onlara sabır, hoşgörü ve şefkatle yaklaşarak sağlık hizmeti vermeye çalışırlar. Atatürk’ün gösterdiği akla ve bilime dayalı çağdaş uygarlık yolunda aydınlık yarınlar için kimliğinizi onur duyarak taşımanızı ümit ediyorum. Güzel ülkemizin çağdaş yarınlarını gerçekleştirecek olan sizleri, Bilim Koleji ailesi şahsım ve öğretmen arkadaşlarım adına sevgiyle uğurluyoruz. Hayata ve mesleğe atıldığınız bugün için hepinizi tebrik ediyor ve hayat boyu başarılar diliyorum.” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.