Samandağlı Sporseverler Dünya Çevre Günü İçin Pedal Çevirdi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Dünya Çevre günü etkinliği kapsamında Samandağ Kaymakamlığı,Samandağ Belediyesi ve yerel sponsorların katkılarıyla Samandağ Boran  Bisiklet Spor kulübü tarafından Bisiklet turu düzenlendi.

100’lerce bisiklet sporsever bisiklet turuna katıldı. Etkinlikte Samandağ Belediyesi tarafından su,gıda ,gazlı içecek ikram edildi.Samandağ Belediyesi tarafından hediye edilen kasklar takıldı,Zabıta müdürlüğü ekipleri sporseverlere eşlik etti.İlçe Emniyet Müdürlüğü,ilçe Jandarma Komutanlığı etkinliğe destek vererek yolun güvenliğini sağladı.Samandağ 75.Yıl Cumhuriyet Parkında başlayan Bisiklet turu Meydan Mahallesi sahilinde sona erdi. Daha temiz bir dünya ,temiz bir hava,temiz bir doğa için balonlar havaya bırakıldı,dilek fenerleri uçuruldu.

Samandağ Boran Bisiklet Kulübü Başkanı Özlem Fırıncıoğulları Berrak açıklamasında: “Bir avuç insanla bir ay kadar önce yola çıktığımız ”Samandağ Boran Bisiklet spor kulübü”halkımızın teveccühlerine mazhar olmuştur.Bay,bayan yüzlerce bisiklet severin ilgi odağı olarak tarafımıza ulaşan övgü dolu takdirleriniz bizleri onurlandırmıştır.Günümüzde çevre kirliliği ve doğa katliamı sebebiyle 17.291 bitki ve hayvan türü yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Ormanlar, meralar, tarım alanları ,sulak araziler,denizlerimizdeki balıklar,gökyüzündeki kuşlar,güvercinler,kanaryalar her geçen gün daha da azalmaktadır. Doğaya salınan ve ısıya sebep olan gazlar sebebiyle bir çok canlı doğal seyrinden bin kat daha fazla hızla yok olmaktadır.Saatte 200’e yakın bitki ve hayvan türünün nesli tükenmektedir.Bu etkinlikte sınırsız katkı ve destekleri için Samandağ Kaymakamlığına, Samandağ Belediyesine ,Emniyet müdürlüğüne ,Jandarma komutanlığına ve yerel sponsorlara teşekkür ederiz.”dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.