HBB STK’larla çevre haftası işbirliğinde

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), Hatay’ı sağlıklı çevre koşullarına ulaştırmak ve vatandaşların yaşam kalitesini arttırmak için büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor.

 

Hatay’ın temiz, yaşanabilir bir kent haline gelebilmesi ve insan sağlığının korunması hedefiyle yıl boyu var gücüyle çalışan HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, her yıl 5-10 Haziran günleri arasında kutlanan Çevre Haftası dolayısı ile düzenlenecek etkinlikler ile çevre sağlığı ve temizliği hususunda farkındalık yaratmaya hazırlanıyor.

 

HBB, ilçe belediyeleri ve STK’ların ortaklaşa düzenleyeceği kapsamlı etkinlik programları ile çevrenin korunmasını ve güzelleştirilmesini teşvik edecek çalışmalar yapılarak, çevre kirliliğinin boyutlarına dikkat çekilecek.

 

Etkinlikler öncesi bazı İlçe Belediyesi ve STK temsilcileri ile gerçekleştirilen toplantıda Çevre Haftası kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerin vatandaşlarda, özellikle çocuk ve gençlerde çevrenin korunması noktasında yaratacağı duyarlılık açısından önemine değinildi.

 

Hatay Büyüşehir Belediyesi Ek Hizmet Binasında gerçekleşen toplantıda, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, ” Doğada oluşan her türlü kirliliğe dikkat çekmek ve bunları minimuma indirmek ya da ortadan kaldırmak hususunda belediyeler ve STK’lar başta olmak üzere tüm vatandaşlara büyük görevler düşüyor. Çevre Haftası münasebetiyle, yerel dinamiklerle iş birliği içerisinde hazırladığımız etkinlik programımızla 7’den 70’e herkesi sağlıklı bir çevre ideali için bilinçlendirmek ve duyarlılığa davet etmek için anlamlı bir adım atacağız” ifadeleriyle etkinliklerin amacını vatandaşlarla paylaştı.

 

4-11 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlik programı ise şöyle:

 

4 Haziran Pazar Saat: 09:00 /Kırıkhan

-Profesyonel dalgıçlarla birlikte Hatay Gölbaşı Gölünde sualtı ve kıyı temizliği etkinliği.          ( Hatay Tabiatı Koruma Derneği, Kırıkhan Kaymakamlığı ve Kırıkhan Belediyesi, İSTE Denizcilik Meslek Yüksek Okulu )

5 Haziran Pazartesi Saat 09:00-11:30 / Harbiye

-Çekmece Şehit Türkmen İlkokulu Öğrencileri ile Defne İlçesi Harbiye Mahallesi Atatürk Parkı alanında doğa yürüyüşü, çevre bilinçlendirme çalışması, resim çalışması ve hediyelerin dağıtılması. (Defne Belediyesi)

 

 

Saat 09:15/ Hatay Büyükşehir Belediye Binası

-Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sn. Doç. Dr. Lütfü SAVAŞ’ı Makamında ziyaret

Saat 09:30 /Atatürk Anıtı

-Tören Programı ( Çelenk sunma, Saygı duruşu, İstiklal Marşı)

Saat 10:00/ Valilik

-Sayın Valimiz Erdal ATA’nın makamında ziyareti (Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı ve personeli)

Saat:17:00  / Erzin

-Atık-Su Arıtma Tesisinin Açılışı (HBB, Hat-Su Genel Müdürlüğü)

Saat 17:00-19:00/ Saray Caddesi

-Koyunoğlu İlkokulu Ekologic Kids jimlastik gurubu gösterisi (Samiye Şahut yönetiminde), Mehmet Fazıl Karasu gitar dinletisi, Mesreh El Emel tiyatro sokak tiyatrosu grubu gösterimi (çevre kirliliği konulu), Botanik Ladin Çiçek dağıtımı, Çevre temalı Resim Sergisi ( olabilir) (Antakya Çevre Koruma Derneği)

-Hatay Büyükşehir Belediyesi Stant kurulumu

6 Haziran Salı Etkinlikleri Saat 09:00 / Samandağ

-Jan Suphi Belluni Lisesi’nde Çevre Koruma Ve Plastik Poşetlerle İlgili Eğitim. (Samandağ Çevre Koruma Derneği)

Saat 13:00// Samandağ

-Sıdıka Bedia Kara Ortaokulu’nda Çevre Koruma Ve Plastik Poşetlerle İlgili Eğitim. (Samandağ Çevre Koruma Derneği)

Saat 14:00-17:30/ Çevlik

-Çevlik Balıkçı Barınağı Öğrencilere Çevre Bilinci Eğitimi (Konuşmacılar: Antakya Doğa Sanat ve Turizm Derneği başkanı ve HBB Park bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi personeli DR. Samim Kayıkçı (İlimizin Biyolojik Çeşitl mü? KONULU) Çevlik Sahil Temizliği Etkinliği, Çevlik Balıkçı Barınağı Deniz Temizliği Tekneleri etkinliği       (Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi)

– Müzik Dinletisi (Antakya Doğa Sanat ve Turizm Derneği)

 

 

Saat 17:00/ Antakya Saklı Ev

– Dr Ahmet Özdemir ”  Tip2 Diyabetik Metabolik Cerrahi Tedavisi ve Obezite. Çevre faktörlerinin etkileri” konulu sunum ( Antakya Çevre Koruma Derneği etkinlikleri)

7 Haziran Çarşamba Etkinlikleri Saat: 09:00 /Samandağ

-Cumhuriyet İlkokulu’nda Çevre Koruma Ve Plastik Poşetlerle İlgili Eğitim. (Samandağ Çevre Koruma Derneği)

Saat :10:00 /Arsuz

-Arsuz deresine yakın Su altı temizliği, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafınca yapılacak deniz ekolojisi konulu sunum ve resim sergisi, Çevre duyarlılığını artırmak amacıyla ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç farklı yaş gurubunu içeren bisiklet hediyeli resim yarışması, Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi “Çevre Faaliyetlerimiz konulu” Sunumu (Arsuz Belediyesi )

Saat: 10:30 /Harbiye
-” Fidanımla Büyüyorum” projesi kapsamında Harbiye Atatürk İlkokulu çevre eğitimi(Antakya Çevre Koruma Derneği)
Saat: 12:30 /Gümüşgöze
-Gümüşgöze İlköğretim Okulu çevre eğitimi(Antakya Çevre Koruma Derneği)

8 Haziran Perşembe Etkinlikleri Saat 13:00-17:00/ İskenderun

-İskenderun HBB Hizmet Binası (Hat-Su) binasında Sanayinin Kirliliği ve Termik Santrallerin İnsan Sağlığına etkileri konulu toplantı

(HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, İskenderun Çevre Koruma Derneği)

-İskenderun Balıkçı Barınağı temizlik etkinliği (HBB Çevre Koruma ve Kont. Dairesi)

 

 

9 Haziran Cuma Etkinlikleri:

Saat 10:00-12:00/ İskenderun

Saat 17:00/ Antakya

-Gökçegöz Düzenli Depolama Sahası Metan Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi Açılışı (HBB Çevre Koruma ve Kont. Dairesi)

11 Haziran Pazar Etkinlikleri Saat: 10:30/Antakya

-Hatay Bisikletliler Derneğinin Çevre Günü etkinliği kapsamında Büyükşehir Belediyesi Binası önünden başlayarak pedal çevirme etkinliği (Parkur: Atatürk Cad., Stadyum, Carfur, Orman İşletme İl Müdürlüğü, Paladium, Mehmet Yeloğlu Köprüsü).           (Hatay Bisikletliler Derneği)

Saat: 18.00-20.00/İskenderun

-Bisiklet ve Farkındalık yaratma-Hareketli yaşam etkinliği Yer-Parkur: Anıt alanı-Şehit pamir cad-Pac-Fener Cad.-Karayolları-Sahil-Anıt alanı  (İskenderun Çevre Koruma Derneği)

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.