Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi’nin Lise Programı Hatay’da Başlıyor!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Daha çok kadın mühendisin karar verici pozisyonlarda yer alması için Limak Vakfı öncülüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile hayata geçirilen “Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi”nin lise programı başlıyor.

Mühendislik öğrenimi gören ve mühendis  olmak isteyen kız öğrencilerin desteklenmesi, kurumsal seviyede cinsiyet eşitliği uygulamalarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla 2015 yılında başlatılan  Türkiye’nin Mühendis Kızları projesinin Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği ile Türkiye’de bir ilk olan Lise Programı’nın pilot uygulaması 29-30 Mayıs tarihlerinde Hatay ve İskenderun’da gerçekleştirilecek.

 

Antakya Anadolu Lisesi ve İskenderun İstiklal Makzume Anadolu Lisesi’nde düzenlenecek TMK Lise Programı kapsamında öğretmenler, öğrenciler ve veliler için ikişer saatlik eğitim ve bilgilendirme programları uygulanacak. Katılımcılar aynı zamanda hem meslek seçiminde kalıplaşmış yargıların aşılması hem de rol model mühendislerin kariyer öykülerini yakından görme olanağını elde edecek.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.