Mustafa Ulutaş, İç Mimarlar Odası Temsilcisi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İç Mimar Mustafa Ulutaş, TMMOB İç Mimarlar Odası Hatay Temsilciliğine getirildi. Hatay genelinde iç mimar olarak görev yapan yaklaşım yüz kişi olduğu tahminini yürüten İç Mimarlar Odası Hatay Temsilcisi Mustafa Ulutaş, şu ana kadar 35 iç mimara ulaştığını belirtti.

Temsilci Mustafa Ulutaş, önümüzdeki süreçte temsilciliğin yönetimini oluşturmak üzere girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

 

“İç Mimarlar olarak kurumsallaşacağız”

Hatay da yürüttüğü 11yıllık iç mimarlık mesleğinin, Oda tarafından Hatay temsilciliği olarak taçlandırıldığını söyleyen İç Mimarlar Odası Hatay Temsilcisi Mustafa Ulutaş, gazetemiz Ekogündem’e şu değerlendirmeyi yaptı:
“Hatay da bu mesleğin, uzmanlık gerektiren bir meslek olduğunu ve bu bağlamda yapılan çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını gördük.

Odamızın geçen aylarda ki geriye dönük af kapsamından yararlanan üyelerimizin ne kadar doğru bir kararla haklarını savunduklarını ileri ki zamanlarda yönetim ile aldığımız ve alacağımız kararlarda göreceklerdir. Belediyemizin bünyesinde bulunan sisteme entegre olarak atılacak bu adımda, her projede iç mimar onayı için çalışmalarımız devam etmektedir. Nasıl ki bir mekân tasarlanırken statik inşa ve mimari tasarlanıyorsa iç mekân kullanımı ergonomi ve rahatlık da tasarlanacaktır. Avrupa birliği ülkelerinde ve Amerika’da bu sistem tamamen bu şekilde işlemektedir. İnsanların rahatlığı ve konforu önceden tasarlanarak, zaman ve para tasarrufu da sağlanmaktadır. Önceden bir iç mimar tarafından tasarlanmayan ve hesaplanmayan mekânlar, yeniden kırılıp tasarlanmaktadır bu yanlış uygulama binanın ömründen yemektedir. Sevgili meslektaşlarıma da hak hızsızlarına karşı tetikte olmalarını rica edeceğim. MEB tarafından açılan illegal iç mimarlık kursları odamızın çalışmaları tarafından kapatılmıştır ve sertifikalar geçersiz hale gelmiştir. Nasıl ki bir insan 2 ay Sözde eğitim alarak Avukat Doktor olamıyor ise iç mimar da olamaz. Bu bağlamda özel kurslara da cezalar uygulanıp baskın yapılmaktadır kapatılmaktadır. Odamız çalışıyor ve yeni yönetim ile çok daha güçlü hızlı ve dinamik bir şekilde yükselmekte.

Mesleğine aşık birisi olarak bütün meslektaşlarıma kapım her zaman açıktır. İç Mimarlar odası Hatay temsilcisi olarak her türlü soru ve iç mimar arayışında olan sevgili Hatay halkına da yardımcı olmaktan onur duyacağım. Şahsım ve odam adına saygı sevgilerimi sunarım.. Allah, hakkımıza hayırlısını nasip etsin.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.