MEM’in yıl sonu programı ilgi gördü

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

İskenderun Mesleki Eğitim Merkezinde bulunan  Al Avde Gem öğrencilerinin hazırladığı etkinlikte,  Mesleki Eğitim merkezine devam eden Türk çıraklar ve Gem de eğitim gören Suriye’li öğrencilerin hazırladıkları gösteriler ilgi ile izlendi.

İstiklal Marşı okuma yarışmalarında birinci gelenlere çeyrek altın, 2.lere 1 gram altın, 3.lere  ise 50 TL  para ödülü verildi. Yarışmalarda Mesleki Eğitim merkezi birincisi kuaför 2 A’dan Buket Gül olurken,  6. Sınıftan berber Metin Ekinci ikinci ve  2 B’den Kantin Sabriye Yalçın ve Kuaför 2 B’den Havva Açıkgöz dereceye girdiler. Programın açılış konuşmasını yapan İskenderun Mesleki Eğitim Merkez Müdürü Yusuf Yıldırım; “Kurumumuzda 520 civarında çırak ve usta eğitim görmektedir. Mesleki Eğitim Merkezi olarak  sanayi esnaflarına çırak ve usta yetiştirmelerini sağlıyoruz. Şu ana kadar 10 bin kalfalık belgesi, 8 bin ustalık belgesi verildi. Kurumumuzda Milli bilinci geliştirmek amacıyla İstiklal Marşı okuma yarışması düzenlendi. Bu akşam dereceye giren öğrencilerin okuyacakları İstiklal Marşı, şiir ve gösterile ilgiyle izleyeceğinizi umut ediyoruz. Öğrencilerimizin yetişmelerinde emeği geçen tüm eğitmenlerimize teşekkür ediyoruz” dedi. Etkinliğe katılan Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam vekili Hakan Kılınçkaya ise;  “Sizlerin sevinçlerinize ortak olmak için buradayız. Sizler burada Türk dilini de öğreniyorsunuz. İnşallah  yakın zaman da meslek sahibi de olacaksınız.  Biz Türk milleti olarak sizleri bağrımıza bastık, ekmeğimiz, hanelerimizi, sizlerle paylaştık. Çünkü siz bizim kardeşimizsiniz. Bizler Sizleri ülkemizde misafir ediyoruz. Burada hep birlikte kardeşçe yaşıyoruz” dedi.

 

İskenderun Mesleki Eğitim Merkezinde bulunan  Al Avde Gem öğrencilerinin hazırladığı gecede konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. İstiklal Marşını okuma yarışmasında 1. Besar Mahsen olurken  Delal Hişşan 2.  Abdurrahim  Mahsan’da 3.lüğü elde ettiler. İstiklal Marşı okuma yarışmalarında birinci gelenlere çeyrek altın, 2.lere 1 gram altın, 3.lere  ise 50 TL  para ödülü verildi. Yarışmalarda Mesleki Eğitim merkezi yarışmasında dereceye giren, birinci kuaför 2 A’dan Buket Gül olurken,  6. Sınıftan berber Metin Ekinci ikinci ve  2 B’den Kantin Sabriye Yalçın ve Kuaför 2 B’den Havva Açıkgöz dereceye girdiler. Türk öğrencinin kuaför 2. Sınıf çırak öğrencinin ödülünü ilçe Milli Eğitim müdürü Mehmet Tuğrul takdim ederken, AlAvde geçici eğitim gören Suriyeli öğrenciye ise Payas Kaymakamı  İskenderun Kaymakam vekili Hakan Kılınçkaya verdi.  2. Ve 3.lere ödüllerini  İlçe Milli eğitim Şube müdürleri verdi. İskenderun Mesleki Eğitim Merkezince düzenlenen İstiklal Marşı okuma yarışmasında birinciliği elde eden  Baser Mahsan, coşku ile okuduğu istiklal marşını Suriyeli aileler de ayakta alkışladılar.

Programda Suriyeli öğrencilerinin okudukları ilahi, türkü ve  tiyatro gösterileri ilgi ile  izlendi.  Programın sonunda ise  AlAvde müzik öğretmenine, kurum müdürü  Yusuf Yıldırım’a  Al Avde koordinatörünce teşekkür belgesi sunuldu edildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.