İskenderunlu gençler önce Ürgüp-Göreme sonra Anıtkabir’e çıkartma yaptı…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği bünyesindeki liseli gençler için Nevşehir ve Ankara turu düzenledi. Grup, önce Ürgüp-Göreme ardından daha Anıtkabir’i ziyaret etti.

Geziye gidecek olan grup, 18 Mayıs akşamı 21.00’de İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği binasında toplanarak yola çıktılar. Sabah erken saatlerde Nevşehir’e ulaşan grup, Güvercinlik Vadisi ile Nevşehir turuna başladı.

Tur programı kapsamında gençler, Asmalı Konak, Temenni Tepesi, Üç Güzeller Uçhisar, Uçhisar Kalesi, Güvercinlik Vadisi Derbent Vadisi Göreme açık hava müzesi Avanos, Paşabağı, Zelve, Çavuşin ve daha birçok turistik noktaları gezdiler. Bol bol anı fotoğrafı çektiren gençler, Ürgüp Göreme’ye hayranlıklarını gizleyemediler. Nevşehir gezisinin ardından ertesi gün, İskenderun grubu, Ankara Anıtkabir’e gitmek üzere yola çıktı.

Gezinin Ankara durağında ise Anıtkabir’e giden İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği bünyesinde liseli gençleri, Türkiye Cumhuriyetinin büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk’e derin saygı ve hayranlıklarını dile getirdiler.

Anıtkabir’in Aslanlı Yol’u, Tören Meydanı ve Atatürk’ün Mozolesini ziyaret eden İskenderunlu Gençler, Türk Kurtuluş tarihinin gözler önüne serildiği Müzeyi ilgi ve heyecanla gezip inceledi. İki günlük gezi turunda gönüllerince vakit geçiren İskenderunlu gençler, ülkemizin değerlerini yerinde görmekten dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.

Gezi için Hatay Büyükşehir Belediyesi otobüs kiraladı, Naciye Düzen Anaokulu ve Dr. Gani Bahadırlı Anaokulunun öğretmenleri kahvaltı kumanyalarını karşıladı, Doğan Kuaför’ün sahibi Doğan Çam’ın da bağışlarıyla gençler kendilerine çeşitli hediyelik ürünler satın aldılar. Gençlerin deyimi ile “rüya gibi bir tur olarak tanımladıkları, Ürgüp – Göreme ve Ankara Anıtkabir ziyaretinde; Dernek Başkanı Zeynep Çakmaklı, Kurucu üye Serpil Korkmaz, Yönetim Kurulu üyeleri; İlhan Duraltı, Suzan Bıçakçı, Dilek Şencan da gençlere eşlik etti.

Gençler ve Dernek yöneticileri, Ankara ve Nevşehir gezilerine katkı sunan ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Dernek Başkanı Zeynep Çakmaklı, gençler için anlamlı olan bu gezinin amacına ulaştığını belirterek gençlerin yanlarında olmaktan onların gelişimlerine katkı sunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.