Eşref Azgın’dan şiir kitabı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Belen ilçesinin ,Kıcı Köyün’den, Deli Hatçaların torunuyum ben. Geçmişim bellidir Türkmen soyundan, Tam Orta Asya’nın ürünüyüm ben.”

 

 

Öz Türkçe bir dil kullanan, anlatımı yalın, üslubu içten ve samimi olan şair; 1960 yılında Hatay İli, Belen İlçesine bağlı Kıcı Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, Ortaokulu Belen de Lise öğrenimini ise İskenderun Ticaret Meslek Lisesinde okudu. Eğitim Enstitüsüne kayıt yaptırmasına rağmen, o günkü şartlardan dolayı devam edemedi. Bu arada sırasıyla Çakallı ve Kıcı Köylerinde vekil öğretmenlik yaptı. Daha sonra askerlik görevini yerine getirerek 1982 yılın da evlendi. Şair Ata-Akil bir aile yapısıyla yetişmiş olup, huzur ve mutluluğu yuvasında aramaktadır. İki kızı, bir oğlu olan şairin, yüreği sevgiyle, sevdayla ve hoşgörüyle dolup taşmaktadır. Pınar misali yüreğindeki sevgi şırıltısı yüzünden okunmaktadır.

 

Şair, 1983 yılında başladığı  “Eczane Teknisyenliği” görevinden 2012 tarihi itibarıyla emekliye ayrıldı. Şiire olan sevdası ilkokul yıllarından itibaren Dadaloğlu, Karacaoğlan, Köroğlu ve Aşık Veysel gibi Halk Ozanlarının şiirlerini, hikayelerini okuyarak başladı.

 

Şairin birincilik, ikincilik ve mansiyon ödüllerinin yanı sıra, şiirleri çeşitli antoloji, gazete ve dergilerde yayınlandı. Birçok Tv.de şiir programlarına ve etkinliklere katıldı. Şair sırasıyla Vatan Sevdası, Gönül Ateşi ve Şehitten Mektup adlı şiir kitaplarını siz okuyucularla buluşturduktan sonra, şimdide KIZILELMA adlı şiir kitabını  şiir dostlarıyla buluşturmanın sevincini yaşıyor.

Şiirlerini TÜRKERİ mahlasıyla yazmakta olan şair, 2001 yılında yayın hayatına başlattığı “Hatay da Esinti” Kültür Edebiyat ve Şiir Dergisine şimdilik bir virgül atmış bulunmaktadır.

Şair; yeteneği ve azmiyle, sınır tanımayan Vatan ve Millet sevdasıyla gönüllerde taht kurmuştur. Şiirleriyle Türk Milletinin sesi, soluğu, dili ve gerçeği gören gözleri olmuştur.

 

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.