İskenderun jumbo karidesine patent çalışması

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun’da jumbo karidesin patenti için çalışma başlatılacak…

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek, Hatay için gerçekleştirilmesi düşünülen projeler hakkında bilgiler fikir alış verişinde bulundu.

Hatay’ın, tarihi, turizmi, sanayii ve mutfak kültürü ile önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Çelebi, bu potansiyelin değerlendirilmesi ve yeni projeler üretilmesi için görüşmeler yaptıklarını anlattı. Ticaret oda başkanları ile her ay toplantı yapmayı ve projelerin hayata geçirilmesi noktasında çalışma yapmak istediklerini belirten Çelebi, “İskenderun’un da dünyaca ünlü jumbo karidesinin olduğunu öğrendik. ‘İskenderun Karides Buğulama’ adı altında patent alınması için çalışmalar yapılabilir.” diye konuştu. Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da geçen yıl Hatay valiliğinin düzenlediği ‘Akdeniz Mutfağı’ günlerine önemli katkılarının olduğunu ifade ederek, “İskenderun deniz ve liman şehri. Bu güzide kentin turizme kazandırılması için gerekli çalışmaların yapılması lazım. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlamış olduğu 166 projeden maalesef sadece 2’si İskenderun’dan. İskenderun Hatay’ın can damarı. Hatay’ı bir bütün olarak düşünmek lazım. İskenderun’un Jumbo Karidesi dünyaca meşhur. Bu bakımdan neden karidesin patenti alınmasın, İskenderun Jumbosu ile tanınmasın?” açıklamasında bulundu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.