Yönder Okulları kapılarını İskenderun’da açıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Üstün Dökmen Akademi’ye bağlı olan Yönder Okulları, kapılarını İskenderun’da da açıyor.

Karaağaç Mahallesi 270 sokakta önümüzdeki eğitim öğretim döneminde hizmete girecek olan İskenderun Yönder Okullarının kadrosu, geçtiğimiz hafta sonu basın mensuplarıyla bir araya gelerek okullarını tanıttı.

İsos Otel’de, kahvaltıda basın mensuplarını ağırlayan Yönder Okulları İskenderun kurucuları Av. Hüsamettin Uslu ve Av. Soydan Saygın İnci, yönetim ve eğitim kadrosu bulundu.

Ataşehir, Bahçeköy, İzmir, Batı Ataşehir, Bursa, Didim ve Maltepe’den sonra İskenderunluların da hizmetinde olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Okullarının, eğitimi, misyonu hakkında bilgiler veren Halkla İlişkiler Reklam Tanıtım Yöneticisi Semiha Yelmer Çekiç, Yönder Okullarının Üstün Dökmen Akademi’ye bağlı bir okul olduğunu ifade etti.

Eğitim sistemleri hakkında ayrıntılı bilgiler veren Çekiç; “Başta Üstün Dökmen olmak üzere uzman bir ekip gözetiminde sürekli çalışmalar yapılmakta, bu çalışmaların okullardaki uygulamaları takip edilmektedir. Okul binamız eğitimdeki amaçlarımıza uygun olarak planlandı. Okulumuz kampus değildir. Okulumuzun, mahalle okulu mantığı ile öğretmen ve öğrencilerin birbirini tanıdığı, doğru iletişim ve hayat boyu devam edecek sıkı arkadaşlıkların kurulduğu ve sadece eğitim hizmetinin verildiği bir okul olmasını amaçladık.  Okulumuz da, klasik eğitim ve öğretim kavramlarının dışında öğrencinin öğrenme sorumluluğunu aldığı, eğlenceli, deneme, araştırma ve projeye dayalı bol materyalli, zenginleştirilmiş eğitim programı kullanılmaktadır. Öğrencilerimizin evrensel değerlerini, cumhuriyet kazanımlarını, Atatürk ilkelerini ve devrimlerini benimsemiş, mutlu ve başarılı çocuklar olarak yetişmelerini istiyoruz. Eğitimimiz, akademik, yabancı dil ve kişisel gelişim olmak üzere üç saç ayağından oluşur.

Akademik eğitim, öğrencinin ilgi, merak ve motivasyonunun yüksek tutulacağı, öğrenme sorumluluğunu öğrencinin alacağı bir eğitim modelimiz var. Okulumuzda, eğitim ve öğretim eş zamanlı ilerler. Az ödül hiç ceza sloganımızdır. Öğrencinin öğrenme zevkine varması, çalışmalarını ailesi veya öğretmenini memnun etmekten ziyade başarma duygusunu öğrenmesi önemli hedeflerimizden biridir.

 

 

TEOG’a yönelik çalışmalar; Sınavlar Türkiye’nin gerçeği. Bu amaçla 7 ve 8. sınıflar için TEOG’a hazırlık amacıyla okulumuz Ağustos ayında başlayacaktır. Bunun için gerekli izinler alınacaktır. Güçlü bir kadro ile öncelikle önceki yıllardan kaynaklanan eksiklikler tamamlanacak, daha sonra 8. sınıf derslerine ek derslerle, doğru ve kararında yapılacak deneme sınavları ile öğrencilerimizi sınava hazırlamak istiyoruz.

Yabancı dil; Yabancı dil okulumuzun en önemli iddiası ve hedefidir. Okulumuzda yabancı öğretmenler ve yurtdışında eğitim görmüş öğretmenlerimiz ile özel eğitim metotları kullanılarak dördüncü sınıftan mezun olan bir öğrenci, kısa ve basit metinleri okuyabilir, anlayabilir; kendisini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilir, günlük konuşmada, seyahatte, alışverişte ya da restoran gibi yerlerde kısa diyalogları rahatlıkla kurabilir.

5-8. sınıf seviyelerinde ise amacımız, öğrencilerimizi elde ettikleri altyapı ile güncel bir konu olması koşuluyla uzun konuşma, sunumları ve çağdaş edebi düz yazıyı anlayabilir, öğrendiği dili ana dili olarak konuşan kişilerle anlaşmayı mümkün kılacak bir doğallıkla iletişim kurabilir, ilgi alanına giren konularla ilgili bilgi verebilir ve anlaşılır metinler yazabilir duruma getirmektir.

 

Kişisel gelişim; Görsel sanatlar, müzik, drama, tasarım gibi etkinlikler ve kulüp faaliyetleri ile öğrencilerinin yaratıcı güçlerini ortaya koyarak gözlemlerini, duygularını ifade edebilen, yaratıcı, duyarlı, kendine güvenen, çevresini inceleyen, araştıran, olumlu ilişkiler kuran, sanata ve kültürel değerlere sahip bireyler yetiştireceğiz. Öğrencilerin birtakım etkinliklerle okul yönetimine de katkı sunmaları istenmekte böylece okulu içselleştirmeleri sağlanmaktadır. Son söz olarak şunu ekleyebiliriz, Yönder öğrencisi söz dinlemekle kalmaz, kendi sözünü söyler” şeklinde konuştu.

İskenderun Yönder Okulları’nın modern bir eğitim için gerekli tüm fiziki alt yapıyı bünyesinde barındırdığı da belirtilirken, 3000 metrekare kapalı, 1200 metrekare açık alan, modern teknoloji donanımlı 44-53 metrekarelik derslikler, bilgisayar laboratuarı, fen laboratuarı, müzik atölyesi, bale ve jimnastik salonu, tenis, basketbol ve voleybol için açık spor alanı, okumaya ilgiyi arttırmaya yönelik düzenlenmiş kütüphane, konferans salonu, tam donanımlı mutfak ve yemek salonu, tam gün hizmet veren sağlık birimiyle okulun eğitim öğretime hazır olduğu kaydedildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.