Hatay Sarısı İpek Turizm Çalıştayı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’da İpek Kozasına Dikkat Çekmek ve Hatay’ın Turizmine İlgiyi Arttırmak İçin “Hatay Sarısı İpek Turizm Çalıştayı” Düzenlendi. Çalıştaya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve çok sayıda üst düzey bürokrat katıldı.

Antakya’da bir otelde düzenlenen çalıştay saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Üniversitemizin paydaşı olduğu çalıştayda sabah ve öğle olmak üzere iki oturum gerçekleşti. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Kılınç, ‘Hatay İpeği ve Hatay Sarısı İpeğinin Önemi’ konulu ikinci oturumu yönetti.

Prof. Dr. Kılınç’ın yönettiği oturumda TÜRKSOY Azerbaycan ülke temsilcisi Elçin Gaffarlı, Azerbaycan’da İpekçilik konusunu; MKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Berna İleri, Hatay İpekçiliğinin Günümüzdeki Durumu konusunu;  MKÜ Ziraat Fakültesi Doç. Dr. Tamer Sermenli ise İpek Böcekçiliğinde Dut ağacı Yetiştiriciliğinin Önemi konusunu işledi. Bu oturumda ayrıca DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ile TKDK Hatay Genel Sekreteri Dr. Savaş Özgürsoy da birer sunum yaptı.

Açılış konuşmalarında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, “Bakanlık olarak bu sanatçıların ve zanaatların korunması konusunda çok önemli çalışmaların altına imza atıyoruz. Antakya, tarih şehridir. Hatay’da daha önce Müze Çalıştayı yaptık. Şimdi ipek. Önümüzdeki süreçte de bakanımızın katılımıyla Kültür ve Turizm Çalıştayı’nı gerçekleştireceğiz. Hatay’da çok önemli kamu yatırımları yapıldı ama artık kentte kültür ve turizm zamanı. Hatay, ilk kaya mezarlarının, Anadolu’daki ilk caminin olduğu, dünyanın ilk ışıklandırılan caddesi gibi birçok unsurun bulunduğu bir yer. Kentteki müze, dünyanın en büyük mozaik müzesi. Mutlaka herkesin burayı görmesi gerek. Ortak çalışmayla Hatay’ı hak ettiği yere ulaştıracağız. Hatay’ı 2 milyon turistin geldiği bir şehir haline getireceğiz.” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.