Başbakan Yardımcısı Mehdi Eker İTSO’da Engelli Projesi Çalıştayına katıldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun’da AB Destekli Engeller Kalkıyor projesi programı kapsamında, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen ve İskenderun Teknik Üniversitesinin de ortağı olduğu projenin çalıştay’ı gerçekleştirildi.

 Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi Hibe Programı Kapsamında, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın yürütücülüğünü üstlendiği, İskenderun Teknik Üniversitesi’nin ortak olduğu, ‘İskenderun’da Engeller Kalkıyor’ Projesinin Çalıştay’ında, engelli vatandaşlar, yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler. Sorunların görüşüldüğü ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıda, Proje Koordinatörü Dilek Yalçın, Sine-vizyon destekli olarak projenin detayları hakkında bilgiler verdi.

Çalıştay da, Yaşam Koçu Aile Danışmanı Diş Hekimi Seyfettin Babat, MKÜ Tıp Fakültesi Öğrencileri Engelli kursiyerlerin sorunlarını dinlediler.

 Başkan Yardımcısı Mehdi Eker de, İTSO ziyaretinde ‘İskenderun’da Engeller Kalkıyor’ Projesinin Çalıştayına katılarak, engelli vatandaşların sorunlarını dinledi. Engelli Vatandaşlara yönelik önemli iyileştirmeler yaptıklarını belirten  Başbakan Yardımcısı Mehdi Eker; “Biz bir sorunla karşılaşıyorsak, o sorunu nasıl çözeceğimizi biliyoruz. Bu Çalıştayın da bana göre en önemli tarafı size bu süreç içerisinde bu sorunlara dair bilgiler verilmesi ve bu bilgilerle sizlerin donatılması hedefleniyor. Hükümetimizin, Çalışma ve Aile Sosyal Politikalar  Bakanlığımızın, bu konuda  çalışmaları da var. Engelli vatandaşlarımız için de kontenjanlar veriliyor. Engelli Vatandaşlarımıza yönelik pozitif ayırım diyebileceğimiz bir çok uygulama bu süreç içerisinde yer almaktadır. Tabi İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının başlatmış olduğu böylesine önemli bir projenin hayata geçirmeleri ve katkı sunmaları da önemli. Bu vesile ile Ticaret Odamıza ve emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Ama en çok da buradaki Engelli kardeşlerimizi ve ailelerimizi tebrik ediyorum. Bir mücadele  içerisinde olmak, azim ve gayretle çaba göstermek çok önemli. Sizlere başarılar diliyorum ve Çalıştayın amacına ulaşmasını temenni ediyorum” dedi.   Başbakan Yardımcısı Mehdi Eker’in ziyaretinde Ak Parti Hatay milletvekili ve TBMM İdare Amiri  Orhan Karasayar, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay ve engelli vatandaşlar  katıldılar.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.