2. Uluslararası Orontes Çağdaş Sanat Festivalin Çalıştay sergisi açıldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

  1. Uluslararası Orontes Çağdaş Sanat Festivalin Çalıştay sergisi açıldı. Samandağ kültür merkezinde düzenlenen törene yerel basın ve sanatseverler katıldı. Sunuculuğunu Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan sözlerine; ”Türkiye’nin kültürel birikimini dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Uluslararası Orontes Çağdaş Sanat Festivalini hazırlayan ve organizasyonu yapan bütün dostlarıma ülkem adına teşekkür ediyorum.” dedi.Ypılan konuşmaların İngilizce çevirisini, K.K.T.C den ressam müzisyen Feridun Işıman yaptı. 17 ülkeden 80 sanatçının katıldığı çalıştayda; Başta Azerbaycan olmak üzere Rusya, Bulgaristan, İran, Filistin, Suudiarabistan, Oman, Katar, Arnavutluk, Türkmenistan, Kazakistan,Tunus, Saray Bosna, Özbekistan, Yemen, Belarus, Azerbaycan, B.A.E. Mısır, Dubai, Yunanistan, Sırbistan ve Türkiye’nin bir çok şehrinden gelen üniversite dekan ve öğretim üyelerinden oluşan sanatçılara katılım belgeleri takdim edildi. Sergide, Fotograf, Resim, Heykel, Mozaik, Hat, ebru, Tezhip, Minyatür, ve seramik sanatı çalışıldı.
  2. Uluslararası Orontes Çağdaş Sanat Festival & Çalıştaya destek olan kişi ve kuruluşlara teşekkür plaketleri verilerek sergi açılışı yapıldı. Eserlere hayranlıklarını gizleyemeyen sanatseverler eserlerle fotograf çektirerek açılış sona erdi.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.