1 Mayıs Alanlarda halaylarla kutlandı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’ın İskenderun ilçesinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Atatürk Anıt Alanı’nda kutlandı.

 

Erzin, Dörtyol, Payas, İskenderun, Belen ve Arsuz’dan gelen STK’lar, KESK üyesi sendikalar, CHP, HDP, EMEP, Eğitim İş, Eğitim Sen, Makine Mühendisleri Odası üyeleri, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha meslek örgütü ile CHP”li Mevlüt Dudu, Av. Bülent Akbay, sivil toplum örgütleri üyeleri ve halkın katılımıyla gerçekleşti.

 

Mitinge katılanlar, trafiğe kapatılan İskenderun sahil kordonunda toplanmaya saat 14.00’den itibaren başladı. Toplanan kalabalık, davul-zurna eşliğinde katılımcılar halaylar çekti. Döviz ve pankart açan Atatürk Anıt Alanı’nda hazırlanan platforma yürüdüler.

 

“İnsanca çalışmak ve yaşamaya dair mesajların verildiği bir ortamda her türlü ayrımcılığa ve baskılara karşı özgürce, kardeşçe yaşama istemi dile getirildi.
İskenderun’da KESK üyesi sendikaların da yer aldığı 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlama tertip komitesinin düzenlediği program, geniş güvenlik önlemleri altında olaysız sona erdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.