İskenderun’da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlaması

Published on:  /   Yorum yapılmamış

1 Mayıs İşçi Bayramı Tertip Komitesi, yaptığı açıklamada, 1 Mayıs’ta Atatürk Anıt Alanında miting gerçekleştireceklerini duyurdu.

1 Mayıs 2017 Pazartesi günü saat 15.00’da Belediye Evlendirme Dairesi önünde toplanılacağını kaydeden Tertip Komitesi, buradan Atatürk Anıtına yürüneceğini ve burada bir miting gerçekleştireceklerini açıkladı.

Tertip Komitesinden yapılan yazılı açıklamada; “İşçi sınıfının ve emekçilerin birlik mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs tüm halkımıza kutlu olsun. Ücretlerimizin dolar karşısında erimesine dur demek için, İnsanca yaşanabilir bir ücret için, İşsizliğe, yoksulluğa ve güvencesizliğe dur demek için, Eşit işe eşit ücret için, Kıdem tazminatlarına dokunulmaması için, 657’nin değiştirilip iş güvencemizin ortadan kaldırılmaması için, Sürgünlere dur demek için, OHAL’in ve ihraçların son bulması için, Parasız, laik, bilimsel ve demokratik eğitim için, İş cinayetlerinin son bulması için,  Kadın cinayetlerine, kadına yönelik şiddet ve tacize son demek için, Tek adam rejimine dur demek için, Yaşam biçimine müdahaleye dur demek için, Demokratik bir Türkiye için, Suriye’ye müdahaleye dur demek için, Yurtta barış dünyada barış için, Haydi 1 Mayıs’a! Bütün halkımızı, sendikaları, emek örgütlerini ve partileri bayramımızı birlikte kutlamaya davet ediyoruz.” denildi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.