Hatay Kent Konseyi 2. Genel Kurulu yapıldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Kent Konseyi 2’nci Genel Kurul Toplantısı 22 Nisan Cumartesi Günü Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Kent Konseyi yoklaması tamamlandıktan sonra Kent Konseyi Başkanı Dr.Nevide Kimyon katılımcıları Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurlarında bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşının okunmasına davet etti. Dr. Nevide Kimyon kentimize uluslararası alanda çok kazanımlar getireceğine inandığımız EXPO 2021’i kentimize ve ülkemize kazandıran Doç. Dr. Lütfü Savaş’a huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bu girişimlerle daha hızlandırılmış, daha organize gelişimler elde edebiliriz. Bu alanda hepimiz elimizden gelen çabayı göstermek için çalışacağız dedi.

KENT KONSEYİ YENİ YÖNETİMİ İLE İLK TOPLANTISI YAPTI

Hatay’a yapılan hizmetler hakkında bir sunum izletildikten sonra divan katipliğine Ahmet Hüseyin Abay ve Tuncay Yıldız getirildi. Hatay Kent Konseyi Genel Sekreteri ve HBB Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Mehmet Bozkurt tarafından geçen yıldan bu yana yapılan Hatay Kent Konseyi Yürütme Kurulu çalışma raporunu okundu.

Hatay Kent Konseyi Yönetim Kuruluna seçilen 12 kişi kendilerini tanıttıktan sonra Hatay Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Nevin Yalım ve Engelliler Meclisi Başkanı Hüseyin Ataşer yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

HBB Genel Sekreteri Mehmet Maden, yakın zamanda yapılan 3’üncü Milli Kültür Şurasında kültür varlıklarının korunması, kent estetiği, mimari ve kültür üzerine konuşulduğunu sonuç bildirgesinde sivil inisiyatifin önemine vurgu yapıldığını belirtti. Uğur Mumcu Bulvarı’nda gerçekleştirilen çalışmalarda kilise ve mozaik kalıntıları üzerine Bizans uzmanlarının hazırlayacağı rapor ve anıt kuruluyla görüştükten sonra bu tarihi yapıları bozmadan başka bir yere taşıyacağız. Hatay’da elimizi nereye atsak tarih çıkıyor. Haraparası bölgesinde yürütülen proje hakkında bilgi veren Genel Sekreter Maden yeni bir kent meydanı ve yeni bir yerleşim alanı üzerine çalıştıklarını bu bölgede de var olan harap halde bulunan sabunhane ve zeytinyağı fabrikalarını gün yüzüne çıkarmak istediklerini belirtti. Hiçbir şeyi tek başımıza yapmak istemiyoruz. Bu şehir hepimizin Expo üzerinden şehrimizi hem dünyaya hem de Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz.

BAŞKAN SAVAŞ,ALTYAPI ÇALIŞMALARINDA EN ÖN SIRADAYIZ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş son 6 yıldır bir çok sıkıntıya göğüs gerdik. Psikolojik, sosyolojik ve ekonomik sıkıntılarımız varken ayakta durmak geleceğe güvenle bakabilmek her şehrin yapabileceği işler değildir. Expo 2021 ile bu işleri daha ileriye götürmek istiyoruz. Temenni de bulunmaktan ziyade daha çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Moral, motivasyon, proje ve vizyonunuz yoksa hiçbir şeyi başarıya ulaştıramazsınız. Büyükşehir olarak yeni kurulan belediyeler içerisinde hizmet atağı olarak en ön sıradayız. Çoğu ilde altyapı problemleri üzerine yeni çalışmalar yapılırken biz Hatay’ın her noktasına bu hizmetleri götürerek farkımızı ortaya koyduk. Antakya Belediyesi döneminde de altyapı çalışmalarımız konusunda eleştiriler aldık ancak halkımız nelerin yapıldığını gördüğü için bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Hatay Kent Konseyi’nin yeni yönetiminin projeleriyle çalışmalarıyla bizlere ışık olmalarını istiyoruz. Yeni yönetime başarılar diliyor saygılarımı sunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun dedi.

2’nci Genel Kurul Toplantısı’nda Nevide Kimyon yeniden başkan olarak seçildi. Asil üyeliğe seçilen isimler ise, Aydıner Kalacıoğlu, Mahmut Gülcü, Leman Kuseyri, Hayri Şahin, Mesih Hurigil, Yusuf Yener, Ahmet Benli, Abdulmecit Atar, Erdal Uğurlu, Rüştü İlkbaşaran, Yavuz Ateş, Ahmet Hüseyin Abay oldu.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.