“Egemenlik ne monarşide, ne de oligarşide. Egemenlik millette”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Barosu Baskanı Av. Ekrem Dönmez, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, TBMM’nin açıldığı, ulusal egemenliğimizin ilan edildiği bu günü tüm dünya çocuklarına armağan ettiğini anımsattı.

Hatay Barosu Baskanı Av. Ekrem Dönmez, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“Dünya üzerinde, çocuklara böyle bir günün ithaf edildiği başka bir millet bulunmamaktadır. 23 Nisan 97 yıl önce bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmış ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi açılarak hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilan edilmiştir.

Egemenliğin kaynağının ne monarşide, ne de oligarşide olmadığı, egemenliğin, millette ait olup, milletin de adına yetkili organlar eliyle kullandığı önce Cumhuriyet’e sonra da demokrasiye doğru gidişin adıdır. Ulusal Egemenliğin gerçek sahibi olan çocuklarımızın “tek adam iktidarı” yerine Anayasamızın 6. Maddesinde yazılı olduğu üzere; Egemenliğin kayıtsız, şartsız millete ait olduğu ve bu egemenliğin Anayasa’nın koyduğu esaslara göre; yetkili organları eliyle kullanacağı gerçeğini özümseyerek yetişmeleri baromuzun ve sorumluluk sahibi tüm sivil toplum kuruluşlarının amacı olmalıdır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın felsefesine sahip çıkmak ve yaşatmak zorundayız. Yöneteni ile yönetileniyle bizlere düşen görev budur.

Bu vesile ile Cumhuriyetimizin ve Baromuzun temel kuruluş felsefesini oluşturan Ulusal Egemenlik ideali ve değerlerini çocuklarımıza armağan ve emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm mücadele arkadaşlarını saygıyla anıyoruz. Ulusumuzun, tüm meslektaşlarımızın ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını gururla, sevgiyle kutluyoruz.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.