Mayıs’da “Akdeniz’in En Büyük Kitap Fuarı”Antakya’da

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 3-7 Mayıs tarihleri arasında “Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı” ile 12-21 Mayıs tarihleri arasında Hatay’da düzenlenecek olan “Akdeniz’in En Büyük Kitap Fuarı” öncesinde basın mensupları ile HBB Habib-i Neccar Sosyal Tesislerinde bir araya geldi.

Keyifli bir sohbet ortamında gerçekleşen kahvaltıya Başkan Savaş’ın yanı sıra Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Berber, Hatay Radyo ve Televizyoncular Derneği Başkanı Nihat Mazmanoğlu, Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş ve basın mensupları katılım gösterdi.

“Kitap Fuarı’na Türkiye’nin Dört Bir Yanından 126 Yayınevi Ve 20 Ünlü Kitap Yazarı Katılacak”

Hatay’da ilk defa gerçekleştirilecek Akdeniz’in En Büyük Kitap Fuarı’nın Hatay için oldukça önemli bir gelişme olduğunu dile getiren Başkan Savaş, “Bugün sizler ile Hatay’da gerçekleştireceğimiz önemli fuarlar için bir araya geldik. Geçen yıl Antakya’da başlatmış olduğumuz fuar konseptine bu sene de devam edeceğiz. Geçen yıl Sonbahar aylarında Antakya’da tarım fuarı yaptık daha sonra da mobilya fuarı gerçekleştirdik. Bu iki fuar bizim beklentimizin üstünde yoğun ilgi gördü. Fuarlar sayesinde hem tarımla uğraşanlar hem de mobilya ile uğraşan esnafımız çok mutlu oldu. Bu sene de, bu işi daha da genişleterek yapmayı düşündük. Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş ile birlikte 3-7 Mayıs tarihleri arasında yapı, inşaat ve gayrimenkul fuarı yapacağız. Bu fuara çok büyük firmalar katılacak. Bu fuardan sonra 12-21 Mayıs tarihleri arasında Primemall Antakya Alışveriş Merkezi’nin karşısında yapılacak fuara Türkiye’nin dört bir yanından 126 yayınevi ile 20 ünlü kitap yazarı katılacak. Ayrıca fuar 10 gün boyunca 300’den fazla imza ve konferansa ev sahipliği yapacak. Türkiye’nin gündeminde olup aynı zamanda her renkten ve her dinden birbirinden değerli olan yazarlarımızı Hatay’da ağırlamanın onurunu yaşayacağız. Fuar için ayrıca okullarımıza davet ediyoruz. Okullarımızın fuar alanına ulaşım sağlayabilmeleri için ihtiyaç doğrultusunda yardımcı olacağız. Antakya köprübaşından da otobüsler kaldırarak halkımızın fuar alanına gidebilmelerini sağlayacağız. Bizler eğitim, kültür, sanat ve sportif faaliyetlere büyük önem vermekteyiz. Bir ilin kalkınmışlığı bu saydığım faaliyetlerin yerine getirilmesi ile orantılıdır. Ayrıca biliyorsunuz ki bunlar ekonomiye bağlıdır. Bizlerde imkânlarımız elverdiği sürece bu türlü etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Çünkü gökkuşağı gibi renkli olan Hatay halkı her zaman en güzel şeylere layık olduğu gibi bu güzel şeyleri de hak etmektedir.” dedi.

 

“Şehrimiz İçin Yanlış Lanse Edilen Negatif Algıyı Devletimiz, Stk’larımız Ve Basın Mensuplarımız İle Pozitif Algıya Çevirmek İstiyoruz”

Hatay’ın Ortadoğu ve Suriye’deki kaotik ortamdan dolayı bir savaş bölgesiymiş gibi yanlış bir algı oluşturulduğunu ifade eden Başkan Savaş,” Amacımız son 6 yılda Hatay’ın ekonomi durgunluğunu aktifleştirmek, negatif algıyı pozitif yöne çevirerek insanlarımızın moral ve motivasyonlarını en yüksek seviyeye çıkarmaktır. Hatay’ı savaş ortamı kimliğinden çıkarmak istiyoruz. Savaş belki yakınımızda ama Hatay barışın, hoşgörünün ve huzurun olduğu bir şehir. Şehrimiz için yanlış lanse edilen negatif algıyı devletimizle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve basın mensupları ile pozitif algıyı çevirmek istiyoruz” sözlerinin altını çizdi.

 

“Hatay’ı Her Alanda Geliştirerek Şehrimizi Ve Ülkemizin Tanıtımını En Güzel Şekilde Yapmak İstiyoruz”

Hatay’da gerçekleştirilecek EXPO 2021’in Hatay’a geleceğe taşımak adına oldukça önemli bir organizasyon olduğunun altını çizen Başkan Savaş, “ EXPO 2021’i Hatay’da botanik alanında gerçekleştireceğiz. Botanik alanı EXPO’daki en önemlisidir. 2021 yılına kadar Hatay’ı her alanda geliştirerek şehrimizi ve ülkemizin tanıtımını en güzel şekilde yapmak istiyoruz. Bu organizasyonlar ile Ortadoğu ve Suriye’nin gölgesinde kalan Hatay’ı savaş ortamındaymış gibi görünmesinden uzaklaştırarak huzurlu ve umutlu bir gelecek vadeden bir şehir haline getirmek istiyoruz. Bunun için de sadece Hatay Büyükşehir Belediyesi yetmez devletimizin, hükümetimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve aynı zamanda diğer belediyelerimizi de bu çerçevede görmek istiyor, Hatay’ı bir adım yukarı çıkarmak için bizlerle paydaş olmalarını istiyoruz. Bizleri kırmayarak onurlandırdığınız için bütün basın mensuplarına teşekkür ederim. Tüm ülkemize ve coğrafyamıza da huzurlu bir gelecek temenni ediyorum” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.