“Sonuç Bağımlı YSK’nın, Zafer Cumhuriyete İnanan Halkın”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP Hatay Milletvekili Topal, halkın referandumda Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmak için HAYIR mücadelesinde omuz verdiğini söyledi.

 

Referandum sonucunu değerlendiren CHP Hatay Milletvekili Topal, verilen emek ve mücadelenin yarın demokrasinin kazanacağının ayak sesleri olduğunu söyledi.

 

Hatay milletvekili Topal, referandum gündemine ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

Sonuç her ne olursa olsun, Devletin gücünü arkasına alanlara karşı, Türkiye’nin yarısı dişini tırnağına takarak, bu ülkenin kurucu değerlerini, Cumhuriyeti yaşatmak için HAYIR mücadelesine omuz verdi. Bu mücadele, bu emek yarın demokrasinin kazanacağının ayak sesleridir.

Devletin bütün kurumları ve kurum amirlerinin açıkça evet için taraf olduğu koşullarda, her türlü olumsuzluğa rağmen Eşkıya Dünyaya Hükümdar olmaz diyerek, sürdürdüğümüz mücadeleyi kazandığımızı biliyoruz.

Kanun diyor ki “Üzerinde mühür bulunmayan zarflar geçersiz sayılır. Üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü olmayan zarflar geçersiz sayılır. Arkasında sandık kurulu mührü bulunmayan oy pusulaları geçersiz sayılır.”

Ancak YSK oylama devam ederken bunları geçerli hale getirdi. YSK maç başladıktan sonra kuralları değiştirmiş ve referandumu tartışmalı hale getirmiştir. Kanunu çiğnemiştir. YSK başkanının basın açıklaması esnasındaki jest ve mimikleri vicdanının rahat olmadığını gösterdi.

Devletin açıktan evet lehine taraf olduğu bu referandumda her türlü manipülasyona rağmen kesin olmayan oylama sonuçlarına göre ancak %51’lik bir oranla evet pusulası çıkartabildiler. Sonucu referandum değil YSK tayin etmiştir. Ancak bu durum göstermiştir ki gerçek zafer demokrasiye ve cumhuriyete inanmış halkındır.

Sandığa giderek oylarını kullanan ve yurttaşlık görevini yerine getiren seçmenlere teşekkür ediyorum. Bu sonuçlar gösteriyor ki 2019 yılında yapılacak seçimleri biz kazanacağız. Türkiye’de adaleti yeniden tesis edeceğiz. Başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere, bütün milletvekillerimiz ve örgütlerimiz el ele verdiğinde önümüzde hiçbir gücün duramayacağını gösterdik. Yaşadığımız sürece, Demokrasi,  Cumhuriyet ve onurlu bir yaşam için mücadeleye devam edeceğiz.

Kampanya boyunca her mahallede, her sokakta Hayır’ı örgütleyen parti yöneticilerime, partililerimize ve Hayır için çalışan tüm yurttaşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarına emeklerinden ötürü yürekten teşekkür ediyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.