Kutlu Doğum Haftasında Hz. Muhammet (S.A.S) Anıldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle 17 Nisan 2017 Pazartesi günü saat 17.00’de Antakya Kültür Merkezi’nde ‘’Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’’ konulu konferansa düzenlendi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Abdürrezzak Ateş’in konuşmacı olarak katıldığı programa Hatay Hatay Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli ve Bilal Ölmez, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Ortodoks Kilisesi Ruhani Liderlerinden Dimitri Dogum ve Jan Delüller ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.
Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, bütün güzellikleriyle Peygamber Efendimizi bir kez daha hissetmek, anlamak ve o manevi hazzı yaşamak için bir araya geldiklerini ifade ederek ‘’Baharın tüm esrarengiz güzelliklerinin sergilendiği ay, Kutlu Doğum’la taçlanan ay, âlemlerin sevdalısı, Yüce Allah’ın sevgilisi, Hz. Muhammed Mustafa’nın doğduğu kutlu mevsim. O’nu tanıyabilmek, anlayabilmek ne büyük bahtiyarlık. Ona iman etmek, ona ümmet olmak ne büyük şeref.’’ dedi.
Peygamber Efendimizin her türlü fazileti kendisinde toplamış bir insan olduğunu hatırlatan Kavillioğlu, ‘’Sade bir hayatı vardı. En sağlam inanç O’ndaydı. İnsanların en doğru ve güvenilir olanıydı. Mekkelilerin ifadesi ile O ‘Muhammedü’l Emin’di. Affedici ve sabırlıydı. Yumuşak huylu ve alçakgönüllü idi. Çok cömertti. Cömertliği esen yele akan sele benzerdi. Cenab-ı Hak Efendimiz hakkında ‘Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik’ buyurmuştu.‘’ dedi.
İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun konuşmasının ardından ilahi grubu ve semazen ekibinin gösterisiyle devam eden program, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Abdürrezzak Ateş’in ‘’Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’’ konulu konferansının ardından son buldu.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.