İTSO mültecilere Türkçe Kursuna hazırlanıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, Hatay Coğrafi yapısı ve konumu itibari ile Ortadoğu’ya yakın olması, bölgedeki birçok firmaların Arap ülkeleri ile ticaret yapması, yabancı dile ihtiyacı her geçen gün artıyor.

 

Özellikle Suriye’de yaşanan savaşlar nedeniyle çok sayıda mültecinin ülkemize gelmesi ve bölgemizde yaşamlarını devam ettirmesi sonucu Arapça dil eğitiminin bölgemiz için çok önemli olduğu bilinci ile hareket eden İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, Türk vatandaşlarımıza Arapça,  mültecilere de Türkçe dil eğitimi verilmesi için önemli bir projeye imza attı.

 

 

İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, “Bölgemizde yaşayan mültecilere yönelik önümüzdeki günlerde Türkçe kursları da başlayacak” dedi.

Önümüzdeki süreçte Arapça dilinin daha da önem kazanacağını belirten Ugutmen, “Suriye’de yaşanan kaos ortamı sona erdiğinde bölgemizde ciddi oranda ticari ilişkiler de olacağı düşüncesiyle hareket ediyoruz. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın ve özellikle ticari faaliyetlerde bulunan müteşebbislerimizin Arapça öğrenmesi, hem de bölgemizde yaşayan mültecilere yönelik Türkçe eğitimlere ihtiyaç duyulacağı için Odamızda Arapça kurslar düzenliyoruz. Bu vesile ile tüm katılımcılara başarılar diliyorum” dedi.

 

İTSO’da uzman Dil eğitmenleri tarafından  verilen eğitimlerde, Birinci derslik kurslar, A1 seviyesinde başlatılacak.  Kursların 4. Ay sonunda ise sınav yapılacak. Başarılı olan kursiyerlerin 4. Aydan sonra A2 seviyesinde ikinci kademe kurslara devam edebilecek.  Arapça kursu eğitmenHasan Yanmış, tarafından verilecek.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.