HASİAD’dan Moskava gezisi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Sanayici İş Adamları Derneği (HASİAD), üyelerinden oluşan 15 kişilik bir işadamı heyetiyle Moskova İş Gezisi düzenledi.

 
Gezi kapsamında, HASİAD Üyeleri ilk olarak T.C. Moskova Büyükelçisi Hüseyin DİRİÖZ’ü makamında ziyaret ettiler. Büyükelçilik ziyaretinde, Türkiye-Rusya ilişkilerindeki son durum ile ilimiz ihracatçısının ve nakliyecisinin Rusya’da yaşadığı sıkıntılar ve bu sıkıntıların çözümü konusunda gelinen son noktalar görüşüldü.
Gezinin bir sonraki durağı, 04-07 Nisan 2017 tarihleri arasında, inşaat ve yapı ürünlerinin sergilendiği Uluslararası Moskova Yapı Fuarı / MOSBUİLD 2017 oldu. Yapılan fuar ziyaretinde HASİAD Üyeleri, inşaat ve yapı sektöründeki son gelişmeleri inceleme fırsatı buldular.

 
HASİAD Üyeleri, daha sonra Moskova’daki Rus-Türk İşadamları Birliği’ni ziyaret ettiler. Rus-Türk İşadamları Birliği Başkanı Naki KARAASLAN, Moskova Ticaret Müşaviri  Ali KAPTAN, Birlik Başkan Yardımcısı hemşerimiz Sabahattin YAVUZ ile Birlik Yönetim Kurulu ve Üyelerinin de bulunduğu ziyarette, HASİAD Başkanı Tahsin Kabaali, “Daha önce İran, İsrail, Lübnan’a da ziyaret gerçekleştirdik. Şimdi de iş dünyası olarak Rusya’ya ziyaret gerçekleştiriyoruz. Kentimizin ekonomisini canlandırmayı planlıyoruz. Rusya’da iş yapan Hataylı işadamlarımız var. Rusya ile yaşadığımız siyasi kriz iş dünyasını da olumsuz etkiledi. Neler yapabiliriz? Bunları yerinde görmek ve buradaki çalışmaları incelemek istedik. Bunları değerlendirmemiz için dışarıdan bir bakış açısına sahip olmamız lazım. Rusya dâhil, komşu ülkelerle ticari ilişkilerimizin arttırılmasına önem veriyoruz. Ayrıca sizleri, Rusya’daki iş fırsatlarını Hatay’daki işadamlarımız ile paylaşmak üzere HASİAD ve Hatay İş Dünyası adına Hatay’a davet ediyoruz.” dedi.

 
RTİB Başkanı Naki Karaaslan HASİAD heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türk-Rus ticari ilişkilerine katkı sağlamak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi. Karaaslan ayrıca şunları ifade etti: “Kapımız herkese her zaman açık. Asıl işimiz Rusya-Türkiye ticari ekonomi ilişkilerinin artırılmasına katkı sağlamak. Ne yazık ki bugün siyaset, ekonomik ilişkileri ciddi etkiledi. Bunun acısını da iş dünyası çekti. Hem maddi hem manevi anlamda ciddi kayıplar yaşadık. Önümüzdeki yıllarda bu zararları telafi etmemiz lazım.” dedi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.