Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali Çalıştayı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Orontes 2. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali 26 Nisan 10 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Ansam Kültür Derneği & Uluslararası Aktivis Sanatçılar Birliği tarafından düzenlenen festival; Kültür Turizm Bakanlığı ve Hatay Büyükşehir  Belediyesi’nin önderliğinde Samandağ belediyesi, Defne Belediyesi, Arsuz Belediyesi ve Samandağ Turizm Yatırım ve işletmecileri Derneği destekleriyle hazırlıklar sürüyor.
Festival kapsamında 17 ülkeden 45 i akademisyen olmak üzere toplamda 135 sanatçı ağırlanacak. Festivale birçok sanat dalından sanatçı katılımı gösterecektir.
Festivalde; Resim, Heykel, Mozaik, Fotograf, Müzik, Edebiyat ve Tiyatro dallarında etkinlikler gerçekleşecektir. Çalıştayın yanı sıra festivalde Atölye, Sergi, Konser, Tiyatro, Söyleşi, Panel ve Canlı performansla sanatseverlere muhteşem sanat şöleni sunulacak.
FESTİVALİN TEMASI GÖÇ!

Göç Teması işlenecek festival kapsamında; Resim, Fotograf, Müzik, Edebiyat ve Tiyatro dallarında onur ödülü verilecektir. Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay Mimarlar Odası, Samandağ Kültür Merkezi ve TED Koleji Hatay’da Çalıştay, söyleşi ve atölyeler düzenlenecek, Antakya, Defne, Samandağ, İskenderun ve Arsuz da sergi ve sunumlar yapılacak.

Orontes 2. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali bu sene dünyanın gündemindeki en önemli konulardan biri olan, bölgemiz ve kentimiz için ise hayati ve insani bir boyut taşıyan “Göç” olgusunu ele alıyor
Festival sadece bugün ve Ortadoğu’da değil, dünyanın her yerinde ve tarihin her evresinde doğduğu toprakları terk etmek zorunda kalmış insanlığın ortaklaştığı “Anavatan’dan kopuş duygusunu, ulusal ve uluslararası sanatçıların eserleriyle hassas, sezgili ve sağduyulu üretimleri yoluyla ifade etmek amacı taşıyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.