TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar: “Yeni Anayasa Türkiye’nin ufkunu açacak’’

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Akparti Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, Akparti ilçe Başkanı Ayhan Bodur, parti yöneticileri ile birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ettiler. Ziyaretin son bölümüne Belediye Başkanı Seyfi Dingil de katıldı.
16 Nisan da yapılacak Referandum konusunda açıklamalar yapan Karasayar, konuşmasının başında 10 Nisan Polis Teşkilatının Kuruluş yıldönümünü kutladı. Karasayar;” Bugün Polis Haftası başladı. Tüm Polis Teşkilatımızı kutluyorum. Ülkemizin huzurunu sağlamak için, vatandaşın güvenini sağlamak için verdikleri mücadeleler için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor, şehit polislerimize Allah’dan Rahmet diliyorum. Bugün ülkemiz için daha çok mücadele ediyor, daha çok fedakarlık yapıyorlar.” Dedi.
Hatay Milletvekili Karasayar, bu haftanın çalışmaları açısından önemli olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önemli bir süreç içerisindeyiz. 100-150 yıllık geçmişimize baktığımızda ülkemizin yönetim sistemlerinden kaynaklanan sorunların bizlere çok büyük bedeller ödettiğini görüyoruz. Bunları yanlış anlatanlar oluyor. Rejim değişikliği deniliyor. Bizim Anayasamızın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi bile düşünülemez. Böyle bir şeyi ne Cumhurbaşkanımız, ne Başbakanımız ne de iktidarımız aklının ucundan bile geçirmedi. Hep tek bayrak, tek vatan, tek millet dedik. Birçok ülkenin böl-parçala-yönet taktikleri olmaktadır. Biz bunları da bozarak milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğini sağladık. Gezi olayları, PKK, Fetö olayları, 15 Temmuz darbe girişimi’ne baktığımızda ülkemizi bölmek için bazı güçlerin desteği ile ülkemize kurulan tuzaklar. Hepsini Allah’a şükür bu milletin desteği, Cumhurbaşkanımızın cesareti ile Hükümetimizin güçlü olmasıyla bertaraf ettik. Bu ülkenin her zaman güçlü iktidarlara, yönetimlere ihtiyaç var. Geriye baktığımız zaman bu ülke sistemden kaynaklanan birçok önemli sorunlar yaşamıştır. “
Akparti iktidarlarının başladığı 2002 yılından öncesiyle ilgili bazı rakamlar da veren Karasayar, “2002 yılına kadar ülkemizde Milli gelir kişi başına 2 bin- 2 bin 500 Dolar seviyesindeydi, İhracatımız 30-35 bin Dolardı. Ülkemizin neresine el atsanız altyapı konusunda zorunlu ihtiyaçlar konusunda bile çözüm üretilmemişti. Toplanan vergilerin yüzde 80 i faize gidiyordu. Hükümetimiz geldi, gece gündüz çalıştı. Hem dünya kadar sorunla mücadele ettik, altyapı konusunun yüzde 90’ı tamamlandı. Sosyal yatırımlar konusunda ulaşılmayan insan kalmadı. Yetime, hastaya ulaştık. Çocukların kitapları bile önlerine geldi. Bizden önceki siyasetçiler de eminim yapmak istemiştir ama olmamış. Tek başına iktidar olamayınca olmamış. Koalisyonlar olmuş. Burada farklı görüşler olunca aralarında çatışma olmuş, işler yürümemiş. İkinci bir hükümet kuruluyor o da kısa sürüyor. Böyle ülke yönetilemezse, birlik beraberlik sağlayamadıkları için hizmet edemiyorlar. 2002 yıllarında Afrika ülkeleri seviyelerindeydik. O kadar zor şartlarla tek parti yönetiminde önemli mesafeler aldık.”
Karasayar“Biz istiyoruz ki bir daha geriye dönmeyelim. Koalisyonlu döneme dönmesin.” diyerek, şunları söyledi: “Ülkemizde bizim seçtiklerimiz ülkeyi yönetemiyorsa birileri yönetti. Banka hortumcuları yönetti, sermaye güçleri yönetti, darbeciler yönetti, dış güçler yönetti. Halkın değil kendi menfaatlerini düşündüler. Bu sistemde artık milletin seçtikleri yönetsin, ülke hükümetsiz kalmasın. Güçlü yönetim istiyoruz. Millet kendi iradesiyle Cumhurbaşkanını seçsin o da ülkeyi yönetmeye başlasın. Meclis de ayrı seçilsin. Bu hükümeti ve meclisi etkilemesin. Meclis yasama ve yürütme görevini yapsın. Önceden Cumhurbaşkanının en ufak yetkisi yoktu ve kimse karışamıyordu. Ülkeyi zarara soksaydı da dokunulamıyordu. Yeni sistemde soru önergesi verebilecek, araştırma önergesi verebilecek. Zaten Cumhurbaşkanı olabilmek için yüzde 50+1 oyu alabilmelidir. Toplumu daha fazla kucaklayacak.  Bundan sonra liderlerin kendi felsefeleriyle, ideolojileriyle siyaset yaptıkları zaman oraya gelme şansları yok. Nasıl yapacaklar; ülkenin, milletin geleceğiyle ilgili projeler üretecekler. Bu ülkede yaşayan herkesi kucaklamaları gerekecek. Artık dar siyaset değil geniş düşünceli siyaset yapacaklar. Böylece ülkemizde barış, kardeşlik daha iyi durumda olacak. Bazıları diktatörlük diyor. Seçimin olduğu yerde diktatörlük mü olur? 18 yaşındaki gence seç diyorsun seçilme diyemezsin. Sanki 600 milletvekilinin tamamı 18 yaşında olacak gibi davranıyorlar. 5-10 tane genç olsa ne güzel olur.” dedi.
Karasayar, yeni Anayasa’nın ülkenin geleceği için önemine de değinerek, sözlerini şöyle tamamladı: “Özet olarak ben şuna inanıyorum ki, bu anayasa aziz milletimizin ve ülkemizin geleceği adına çok büyük önem taşıyor. İnşallah 16 Nisan da milletimizin teveccühü ile kabul edilecek. Yaptığımız mitinglerden bunu anlıyoruz. Önümüzdeki süreci de başarılı şekilde atlatacağımıza inanıyorum. Basın mensuplarına da gayretleri nedeniyle teşekkür ediyorum.” İGC Başkanı Veysel Cıncık da ziyaret için teşekkür ederek, ‘’ben de Sayın Cumhurbaşkanımıza bir mesaj gönderdim ve muhtarlarla yaptığı toplantılar gibi yerel basın mensuplarıyla da yapmasının çok yararlı olacağını arz ettim. Bu konuyu gündeme almalarını bekliyorum.” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.