KETEM ve İKMÇYD işbirliği ile söyleşi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği (KMÇYD) bünyesindeki çocukların anneleri, dernek binasında düzenlenen sohbet toplantısında kanser, kanserden korunma yolları, kanserle mücadele ile ilgili bilgilendiler.

Kısa adı KETEM olan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi Sorumlu Hekimi Uzman Dr. Selda Bilgin Dalyan, KMÇYD’deki çocukların annelerine kanseri anlattı.

Kadın üreme organı kanserlerinden en sık görülen kanser türlerinin Dış Genital Organ Kanserleri, rahim ağzı(Serviks), rahim(Endometrium) ve yumurtalık (Over) kanserleri olduğunu anlattı.

Meme, kolon ve rahim ağzı kanser türlerinin kadınlarda sık görüldüğüne dikkat çeken Dalyan, çevresel ve genetik faktörlerin de kanserin görülmesinde etken olduğunu söyledi. Dalyan, “Taramanızı yapın kanser sizden korksun” diyerek sağlıklı ve dengeli – doğal beslenme, bol egzersiz, hareketli bir yaşam tarzının kanseri önleyeceğini vurguladı. Dr. Salda Bilgin Dalyan, sunumunun ardından kadınların sorularına da açıklık getirdi.

Dr. Dalyan, KETEM’in Hatay’da İskenderun, Kırıkhan ve Antakya ilçelerinde ücretsiz hizmet verdiğini belirterek kadınları KETEM’e davet etti.

İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Zeynep Çakmaklı, etkinlik sonunda yaptığı konuşmasında, “Çocuklarımız kadar annelerinin de sağlığı ve geleceğini düşünüyoruz. Sağlık konusunda Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi Sorumlu Hekimi Uzman Dr. Selda Bilgin Dalyan’a verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.