Hatay da bir ilk: Yapı, İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay da ilk kez Yapı, İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı açılacak. İGC’de bir basın toplantısı düzenleyen Hatay İnşaatçılar Odası Başkanı Mehmet Alakuş, 3-7 Mayıs tarihleri arasında Antakya ‘da Otogar karşısındaki fuar alanında yapılacak fuarla ilgili bilgi verdi. Alakuş, şunları söyledi:
“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından hazırlanan Hatay Valiliği ile Hatay Büyükşehir Belediyesi önderliğinde düzenlenen ve Hatay İnşaatçılar Odası organizatörlüğünde yapılacak fuarımız üretici ve tüketiciyi buluşturacaktır. Hatay da kentsel dönüşümün adımlarının atıldığı bu günlerde ve Suriye’deki iç savaş bitiminde ilimiz iyi bir Pazar konumuna gelecektir. Hatay da üretici firmaların yeterince bulunmaması nedeniyle bu fuar ile birlikte inşaat sektörü ürün ve teknolojilerini 1 milyon 600 bin nüfuslu ilimizde sunma imkanı bulacaktır. Firmalar bu fuara katılarak sektörel bilgi akışından faydalanabilecektir.


25 bin metrekarelik bir alanda gerçekleşecek olan fuarın TOBB ve KOSGEB desteğiyle düzenleneceğini belirten Alakuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu fuar, sektörde Akdeniz ve Ortadoğu Bölgesinin platformu olmayı öngörüyor. Birçok siyasinin, işadamının yanı sıra inşaat malzemeleri ve makinaları, emlakçıları, gayrimenkulcüleri, yap-satçıları, ev almak isteyenleri, sektördeki diğer temsilcileri bir araya getirmeyi hedefliyor. Pekçok ilden firmalar katılacak. Hatay’ın bu fuarla birlikte Türkiye sıralamasında biraz daha tırmanacağı görüşündeyiz.” Alakuş, Suriye’de savaşın bitmesi halinde İskenderun Limanı ile Hatay karayolu sınır kapılarının hareketleneceğini, Hataylı firmalara büyük iş düşeceğini de sözlerine ekledi.


Fuarı düzenleyen İmaj Medya sahibi Cahit Aşkar da şunları söyledi:
“Biz uzun yıllardır Hatay’ın tanıtımıyla ilgili önemli fuarlar düzenliyoruz. İlk kez inşaat fuarını ilimizde düzenliyoruz. Dışarıdaki üretici firmalarla Hatay da tüketici firmaları buluşturacağız. Suriye de savaşın bitmesiyle de 30-40 yıllık bir Pazar oluşacak. Amacımız fuarımızı geleneksel hale getirmek. Başta Hatay Valiliği ve HBB olmak üzere destek veren tüm kuruluşlara ve firmalara teşekkür ederim. Önümüzdeki süreçte benzer bir fuarın da İskenderun’da olacağını söyleyebilirim. Bu konuda İTSO Başkanı çalışmalar yapıyor.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.