Karasayar; “Güçlü Lider, Güçlü Türkiye için EVET!”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Ak Parti  Hatay  Milletvekili, TBMM İdare Amiri  Orhan Karasayar, İskenderun Mega Radyo’da katıldığı “Semir Yazıcı ile Panorama” programında siyaset gündemi ve referandum sürecine yönelik mesajlar verdi.

Milletvekili Karasayar “Güçlü ülkeleri yönetebilmeniz için bu istikrarın devam etmesi için ülkemizi hayal ettiğimiz 2023 hedeflerine taşımamız için bazı değişiklikler yapmamız gerekiyor. Bugün hala 82 Anayasası, darbe Anayasası ile yönetiliyoruz” dedi.

Hatay ve İskenderun’a iktidar olarak getirdikleri hizmetlerden ve öngörülen projelerden bahsederek söze başlayan Karasayar şöyle devam etti: “Bizler göreve geldikten sonra yıllardır bitirilemeyen Arsuz yolu, devlet hastanesi, elektrik şebekesinin yer altına döşenmesi, feyezan kanalı’nın ıslahı gibi temel ve önemli birçok hizmeti İskenderun’da hayata geçirdik. Yeni adliye sarayı, İskenderun Teknik Üniversitesi ve birçok önemli yeniliklere imza attık. Amanos tüneli projesi ile İskenderun limanı ve Hatay’ın geleceğine can suyu olacak önemde bir projeyi gündeme getirdik. Yakında ihale aşamasını gerçekleştireceğiz. Türkiye genelinde ve bölgemizde hizmet ataklarımız kesintisiz devam ediyor.”

Program sırasında kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Karasayar; “Yeni Anayasa taslağını referandum ile milletimizin tercihine sunuyoruz, Bu referandum ile rejim değişikliği değil sistem değişikliği gündemdedir. Yetkilerin Cumhurbaşkanımızda toplanmasıyla çift başlılık ortadan kalkacak, Hizmette zaman ve efor kaybı olmayacak. Cumhuriyet kurulduğu dönem bu sistem gerekiyordu. Düne kadar belki bu sistem gerekiyordu. Ama artık bugün bu sistemle ülkemizi çok daha ileriye taşıyamayacağımız görülüyor. Yeni Güçlü Türkiye ile 2023 hedeflerimize ulaşmalıyız. Bu sistemin geçmişte yaşadığı sıkıntılar, güçlü  Türkiye’de büyük  Türkiye’de yaşanırsa çok daha büyük ekonomik krizler, sosyal krizlerle karşılaşma riskiyle karşı karşıya kalabileceğimiz görülüyor. Yeni Anayasa ile meclisin gücü artacak, Milletvekilleri kanun çıkartacak. Cumhurbaşkanının kararname çıkartma yetkisi var. Kararname çıkartma yetkisi yürütmeyle icrayla ilgili konularla alakalı. Türkiye’de istikrarın devamı ve güçlü liderle güçlü Türkiye için “EVET” diyoruz. Milletimize güveniyoruz. 16 Nisanda vatandaşlarımızın sandığa gitmelerini ve Evet’i tercih etmelerini istiyoruz” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.