Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay’da konuştu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradan açıkça söylüyorum. Bu yaşananların ardından herkesin bulunduğu pozisyonu gözden geçirmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Suriye’de yaşananlar DEAŞ kılıfına sığmayacak kadar açıktır. Rejim tarafından kullanılan PYD, YPG gibi terör örgütlerinin gerçekleştirdiği saldırıların hiçbir gerekçesi kalmamıştır. Unutulmamalıdır ki Suriye’de katledilen her masumla birlikte insanlığın ortak vicdanı da ölüyor. Bu gece ABD, Suriye’nin hava üssüne operasyon düzenledi. Bu operasyonu olumlu bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yeterli mi? Ben yeterli görmüyorum. Bundan sonraki süreci hep birlikte takip etmeliyiz. Her alanda ciddi adımlar atılmasının zamanı gelmiştir. Terörden arındırılmış güvenli bölge çalışmasının ne kadar isabetli bir fikir olduğu bir kez daha anlaşılmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ilimizde yapımı gerçekleştirilen yatırımların toplu açılış törenine katılmak üzere ilimizi teşrif etti.
07 Nisan 2017 Cuma günü saat 14.30’da Antakya İtfaiye Meydanı’nda düzenlenen ve vatandaşlarımızın yoğun iştirakiyle gerçekleşen törende Hatay Valisi Erdal Ata’nın açılış konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.
Hatay’ın tarihin her döneminde olduğu gibi, bugün de kardeşliğin şehri olduğunu ve bu özelliğini sözle ve şekille değil, mağdurlara ve mazlumlara el uzatıp kucak açarak gösterdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu duyguları hissetmek için insan olup insanlığın kaybedilmemesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Suriye rejimin orada yaptığı vahşi katliamı gördünüz değil mi? Günahsız, suçsuz, savunmasız çocukların kimyasal silahlarla konvansiyonel silahlarla nasıl katledildiğini gördünüz değil mi? O biçare yavruların görüntülerini seyretmeye bile yüreğimiz dayanmıyor. Allah onların ailelerine sabırlar versin. Saldırıda hayatını kaybeden çocukların ve sivillerin hayatta kalmış yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Buradan açıkça ifade ediyorum. Çocukların hunharca katledildiği bir dünyada kimsenin kendini huzur ve güvende hissetmeye hakkı yoktur. Bu yaşananların ardından herkesin bulunduğu yeri, pozisyonunu gözden geçirmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Hiç kimse işledikleri insanlık suçlarını, çocuk katliamlarını DEAŞ’la mücadele kılıfı altında gizlemeye kalkmamalıdır. Rejimin, rejim tarafından kullanılan terör örgütlerinin gerçekleştirdiği hoyratça saldırıların hiçbir meşruiyeti vicdanları teskin edecek hiçbir gerekçesi kalmamıştır.’’ dedi.
-Türkiye Kardeşlerinin Can Güvenliğini Kendi Can Güvenliği Gibi Görmektedir-
Suriye’deki gelişmeleri yakından takip ettiğini de ifade eden Erdoğan, “Suriye’de çatışmalar dursun, katliamlar son bulsun diye çabalıyoruz.  Suriye’nin geleceğine binlerce kilometre öteden gelip burada kendi politik hesaplarının kavgasını verenler değil Suriye halkı kara versin diyoruz.  İdlib’teki katliamdan kaçarak ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan 3 milyon Suriyeliye gönlümüzü de kapımızı da soframızı da biz açtık. DEAŞ’ın ülkemizi hedef almasının sebebi bizim Suriye’deki kardeşlerimize sahip çıkmamız değil mi? İdeolojik saplantıları sebebiyle bu çocuk katillerinin yanında yer alan hatta askerliğine soyunanların bize saldırmasının sebebi bu değil mi?  Reyhanlı saldırısı niye yapıldı? Cerablus, El Bab operasyonunu niye gerçekleştirmek zorunda kaldık? Türkiye tüm bu fedakarlıkları yaparken sırf kendi konforları bozulmasın diye parmaklarını sallayarak bizi tehdit edenlere yazıklar olsun. Türkiye kardeşlerinin can güvenliğini kendi can güvenliği gibi görmektedir. Siyasi hesabı yoktur ve siyasi hesabı da olmayacaktır. “dedi.
Milletimizin çok büyük bir millet olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Allah sizlerden razı olsun. Siz kendinizi 15 Temmuz’da ispat ettiniz. Siz tanklara göğüs gerdiniz. F-16’lara göğüs gerdiniz. Helikopterlere göğüs gerdiniz. Üzerine üzerine gittiniz. Yılmadınız durmadınız, Ya Rab beni bu milletin bir evladı olarak görevlendirdiğin için sana sonsuz hamd u senalar olsun. İnşallah bu yolda hep birlikte yürüyeceğiz. ‘’ dedi.
Hatay’ın sanayinin özellikle demir-çelik sektörünün lokomotif şehri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Hatay, tarımın Asi nehri ile sulanan bereketli toprakların diyarıdır. Amik ovasının olduğu böyle bir şehir bir kenara koyulabilir mi? Hatay tarih boyunca olduğu gibi bugün de ticaretin bölgede önemli bir merkezidir. Hatay sahip olduğu değerleri turizme dönüştürebilme becerisi gösterebilmiş şehirlerimizden biridir. Bunun için Hatay istikrarın kıymetini bilir, krizlerin kendisine ve ülkemize neye mal olduğunu Hatay çok iyi bilir.’’ dedi.
-Bugün Burada Toplam Yatırım Bedeli 530 Trilyon 114 Projenin Toplu Açılışını Yapacağız-
Hatay’ın daha iyi bir noktaya gelmesi için son 14 yılda Hatay’a 21 katrilyon yatırım yapıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Hatay’ın hedeflerine, tarihine uygun yeni bir kalkınma yoluna soktuk. Bugün Hatay dış ticaret hacmi ile ülkemizin 11. Şehri haline geldi.  Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, toplu konutta yapılan yatırımların en yakın şahidi sizlersiniz. Bitenlerin yanında halen inşası devam eden projeler var. İskenderun’da 600 yataklı, Dörtyol’da 250 yataklı birer devlet hastanesi yapılıyor. Bir de şimdi yapılmakta olan bir şehir hastanesi. O benim aşkımdır. Bugüne kadar 336 km bölünmüş yolu Hatay’da hizmete açtık. Yeni çalışmalar devam ediyor.
Amanos Tüneli projesiyle Hatay’ı Osmaniye ve Gaziantep tarafına bağlayarak yeni bir sanayi ve ticaret aksı oluşturmayı hedefleniyoruz. Bu tünelle bölgemize nefes tazeletiyoruz, büyük yatırımların önünü açıyoruz. Amanos Tüneli ile bağlantılı yol projeleri inşallah bu yıl yatırım programına alınıyor. Hatay 4 milyonluk yolcu kapasitesine sahip terminali ile bölgemizin en önemli havalimanına sahip. Böyle bir eseri Hatay’a kazandırdığım için de mutluyum. Sanayi kuruluşlarının demir yolu ulaşımını karşılamaya yönelik bir yük merkezi için proje çalışmaları sürüyor. Bugün burada toplam yatırım bedeli 530 milyon olan 114 projenin toplu açılışını yapacağız. Açılışını gerçekleştireceğimiz eserler arasında 750 Yataklı Hatay Devlet Hastanesi, 150 Yataklı Kırıkhan Devlet Hastanesi de bulunuyor. TOKİ’nin 248 konutu, çeşitli restorasyon projeleri, spor tesisleri, derslikler, yurtlar, emniyet hizmet binaları, kültür merkezleri, balıkçı barınağı, atık su arıtma tesisleri de bugün açılığını yapacağımız yatırımlar arasında yer alıyor. Ayrıca Belen, İskenderun, Kırıkhan Reyhanlı ve Kumlu Belediyelerimizin çeşitli yatırımlarının açılışını da buradan yapıyoruz. Tüm bu eserlerin şehrimize, halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımların Hatay’a kazandırılmasında emeği geçen Bakanlıklarımızı, Belediyelerimizi mimarından, mühendisinden, işçisine kadar tebrik ediyorum.’’
Açılışları yapılan hizmet ve tesislerin hayırlı olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, törene katılan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Hatay Valisi Erdal Ata, Avrupa Birliği ve Devlet Eski Bakanı Egemen Bağış ve Hatay Milletvekilleri ile birlikte kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdi.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.