Extrem Sporlardan Yamaç Paraşütü Samandağ’da

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Milli Sörfçülerin dahi rüzgar hızı nedeniyle tercih ettiği Samandağ Sahili yamaç paraşütü sevdalılarının da vazgeçemediği ilçeler arasında. Keldağ ve ile Samandağ sahilinin bir bütün içerisinde durduğu İlçede yamaç paraşütüne yönelik çalışmalar Hatay Büyükşehir Belediyesi ve  Samandağ Belediyesi tarafından destekleniyor. Samandağ’da 500-600 rakımda keşfedilen Take off (yamaç paraşüt kalkış pisti) için Hatay Büyükşehir Belediyesi  ve Samandağ Belediyesi  harekete geçerek çalışma başlattı. İş makineleri pistin kullanışlı hale getirilmesi için zemini düzelterek, yamaç paraşütçülerinin daha rahat kullanımını sağlayacak hale getirdi.

 

İlk etapta tesviyesi yapılan Samandağ Yamaç Paraşüt kalkış pistinin kısa sürede uçuşa hazır hale getirilmesiyle birlikte yamaç paraşütçüler, pist ile uçuş bölgesinde deneme yaptı. Çok güzel sonuçlar alan yamaç paraşütçüleri, Samandağ’ın da bu sporun daha rahat ve keyifle yapılabilecek nokta olduğunu belirterek kısa sürede burasının da cazibe merkezi haline gelebileceğine işaret ettiler.

 

Samandağ ilçesinin sörf, yamaç paraşütü sporuna uygun olduğunu anımsatan Başkan Mithat Nehir, “İlçemiz doğal yapısıyla, rüzgâr sörfü, yamaç paraşütü sporu açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Yamaç paraşütü sporunu turizmin gelişmesi, gençlerimizin spora yönelmesi adına destekliyoruz.“dedi.

 

Samandağ Yamaç Paraşütü gurubunun sosyal Medya hesabında: “Take off düzenlenmesinde yardımlarını bizden esirgemeyen Samandağ Kaymakamı Dr Cahit Çelik, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Kapısuyu Muhtarı Hanifi Sökere Teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verildi.

 

Yamaç Paraşütü Kalkış Pisti Çevlik’te –Kapısuyu Mahallesinde Doğu Akdeniz’de İskenderun’dan sonra şehir üzerinde uçuş gerçekleştirilebilen ikinci pist Samandağ’da da keşfedildi. 500-600 rakımlı noktadan yamaç paraşütçüler başarıyla uçuşlar yaptılar.  Hatay’ın sahile uzun kıyısı bulunan ilçelerden Samandağ, deniz, tarih, doğa güzelliklerinin ardından bundan sonra yamaç paraşütçülerinin de ilgi odağı olmaya hazırlanıyor.

Samandağ’da Take off (Yamaç Paraşütü kalkış pisti)’ne Çevlik’ten kapısuyu Dor Tapınağı yol ayrımını takip ederek Kapısuyu köyü ilk yerleşim yerindeki Yamaç Kafe iyi geçtikten hemen sonra dağa yol ayrımından yol takip edildiğinde ulaşılabiliyor. Yamaç Paraşütü Yapmadan Önce  Bilinmesi Gerekenler…!

Yamaç Paraşütü Dünya’daki  tehlikeli sporlar içinde 22. sırada yer almaktadır. Tehlikesiz görünen Futbol ise 7. sıradadır. Uçuş süresi uçan kişinin kilosu ve uçuş esnasındaki hava durumu ile doğru orantılı olup 20/30 dakika sürmektedir. Yamaç paraşütü ile uçmak isteyen kişi düz bir spor ya da normal ayakkabı giyinmeli ve uzun pantolon veya diz altı kapri giymelidir.

Uçuş güvenliği için uçuşa kesinlikle alkollü veya belirgin hastalığı olanlar katılmamalıdır.  7 ile 75 yaş ve 40 ile 99 kilo olan sağlık sorunu bulunmayan herkes yamaç paraşütü yapabilir. Özel istenilen hareketler ya da ekstrem davranışlar havada kalma  süresini azaltacak yere inişi hızlandıracaktır.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.