Karayolları için İMZA KAMPANYASI başladı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun’un merkezinde, 6 mahallenin ortasında, İskenderun içindeki tek yeşil alan olan 55 dönüm Karayolları Arazisi’nin yeşil alan olarak kalması için ‘Karayolları Yeşil Kalsın Yurttaşlar İnisiyatif  Grubu’ düzenlediği kitlesel açıklama ile imza kampanyası başlattı.

 

İskenderun Karayolları Yeşil Kalsın Yurttaş İnisiyatif Grubu adına konuşan Dr. Eyüp Tümkaya, açıklamasında Dr. Eyüp Tümkaya, bölgenin yeşil alan statüsünden çıkarılacağı konusunda kaygılarını dile getirdi.

Vatandaşların ellerinde pankartlarla katıldığı açıklamada konuşan Dr. Eyüp Tümkaya, “Arazi ile ilgili olarak bugüne kadar herhangi bir adım atılmamış olması endişelerimizi artırıyor. Tüm bilim adamları insanlara ruh sağlığı için yeşil ortamlarda yürüyüş ve egzersiz önermektedir. Ayrıca fiziksel sağlık için de yeşil alanın öneminin artık kimse tarafından yadsınamayacağını sanıyoruz. Şu sıralar şehrimizde akciğer hastalıkları yüksek orandadır. Bu durum şehrin imar durumu ile yakından ilişkilidir. Her tarafı betonlaşmış şehrimizde hem insanın ruhunu besleyecek hem de insanın fiziksel sağlığını korumak için faaliyet yapabileceği, ayrıca emekli ve yaşlılarımızın sağlıklı vakit geçirebileceği böyle bir alan şehir halkı için olmazsa olmazıdır. Olası bir deprem anında toplanabilmek için yağmur sularının doğal yollarla çekilebilmesi için de Karayolları arazisi yeşil kalmalıdır.” Dedi.

Bölgenin hava kirliliğine de işaret eden Dr. Tümkaya, İskenderun’da akciğer rahatsızlıklarının yoğun yoğunluğuna da dikkat çekti.  “Bu durum şehrin imar durumu ile yakından ilişkilidir. Her tarafı betonlaşmış şehrimizde hem insanın ruhunu besleyecek hem de insanın fiziksel sağlığını korumak için faaliyet yapabileceği, ayrıca emekli ve yaşlılarımızın sağlıklı vakit geçirebileceği böyle bir alan şehir halkı için olmazsa olmazıdır. Olası bir deprem anında toplanabilmek için yağmur sularının doğal yollarla çekilebilmesi için de karayolları arazisi yeşil kalmalıdır” diye konuşan Dr. Eyüp Tümkaya,  bilim adamlarının ve sağlıkçılarının insan sağlığı için yeşil alanlarda kültür-fizik hareketlerini yapmasını, sağlıklı yaşam için hareketli bir yaşama dikkat çektiklerini söyledi.

Karayollarının yeşil alan olarak kalması için konuyu yargıya taşıyan CHP İskenderun İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nalan Akkülah, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf  Mansuroğlu ve ilçe yönetimi, Belediye Meclis üyeleri ve Kadın Kolları da katılımlarıyla imza kampanyasına destek verdi.

Açıklamanın ardından etkinliğe katılan vatandaşlar, bölgenin yeşil alan olarak kullanılması için imza verdi. İmza kampanyasının 23 Nisan tarihine kadar süreceği belirtildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.