CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal Hatay’dan seslendi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP Hatay İl Başkanlığı tarafından düzenlenen referandum çalışmasına katılan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Hatay’ın Defne ilçesinde düzenlenen mitingde vatandaşlardan referandum da ‘hayır’ oyu istedi.
CHP Hatay İl Başkanlığı tarafından düzenlenen referandum çalışmasına katılan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, gittiği ülkenin her köşesinden milletin bir ferdi olduğu için göğsü kabararak ayrıldığını söyledi Baykal, Hatay’ın bir büyük tarih ve kültür hazinesi olduğunu belirtti.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, “Hatay bir büyük derin felsefe değerli arkadaşlarım. Hatay, Türkiye, millet, vatan, cumhuriyet, anayasa, hukuk, barış. Bütün bunlar birbiri ile derinden ilişkili, bağlantılı. Hatay, Türkiye’yi oluşturan bir yer. Türkiyekurulduğunda bir Türkiye’ydi. Bir süre sonra Hatay’la birlikte başka bir Türkiye oldu. Savaşmadan, kan akıtmadan, barışla, diplomasiyle, devlet adamlığı ile, doğru yönetimle, hem Hatay’ın doğru yönetimiyle, Hatay yöneticilerinin doğru tenzihleriyle hem de Türkiye’nin doğru yönetimiyle bir bütünleşmenin, bir kavuşmanın, bir kucaklaşmanın, bir kaynaşmanın hayata geçirildiği en önemli olay işte burada yaşandı. Hatay Türkiye oldu. Türkiye’ye Hatay damgasını vurdu. Ne oldu bağırıp çağırmayla mı, kavgayla dövüşle mi, silahla cephaneyle mi? Hakkını hukukunu bilen, kendine güvenen, sabırlı, soğukkanlı, doğru bir yönetimi Hatay’da gerçekleştirdiler. Allah rahmet eylesin. Hepsini derin saygıyla anıyorum. Hatay’ın cumhurbaşkanını, yöneticilerini, Hataylıları ve onu gerçekleştiren hasta yatağında Mustafa Kemal’in adım adım izlediği o diplomasi ve barış sürecini, o kaynaşma, bütünleşme sürecini en doğru şekilde yöneten Türkiye Cumhuriyeti’nin değerli devlet adamlarına Allah rahmet eylesin. Hepsini derin bir saygıyla anıyorum” dedi.

Baykal, konuşmasının ardından mitinge katılanlara karanfil attı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.