“Kainatın Efendisi Sevgili Peygamberimiz” Konulu Şiir Yarışması

Published on:  /   Yorum yapılmamış

“Kainatın Efendisi Sevgili Peygamberimiz” Konulu Hatay İl Geneli Lise Öğrencileri Ödüllü Şiir Yarışması İşbirliği Protokolü Basın Toplantısı Antakya Anemon Otel’de gerçekleşti. İşbirliği protokolü Payas Belediyesi, Hatay Yazarlar ve Şairler Derneği ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalandı.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan “Kainatın Efendisi Sevgili Peygamberimiz” Konulu Hatay İl Geneli Lise Öğrencileri Ödüllü Şiir Yarışması için Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Hatay Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Ali Parlak ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan arasında işbirliği protokolü imzalandı. Hatay Yerel Basını ile gerçekleştirilen basın toplantısında Kutlu Doğum Haftası için yapılacak etkinliklere lise öğrencileriyle düzenlenen şiir yarışması imzasını attı.

Etkinlik ve yarışmanın bilgilendirmesini yapan Başkan Altan;

“Öğrencilerimizin Peygamber Efendimizi tanımaları, sevmeleri ve örnek ahlakını hayatlarına rehber edinmelerine katkı sağlamak amacıyla; “Kainatın Efendisi Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.)” konulu, Hatay il geneli lise öğrencileri ödüllü şiir yarışması, işbirliği protokolü imza töreni basın toplantımıza hoş geldiniz.

Hepinizi, sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Yüce Allah, üç aylarımızı ve Regaip Kandilimizi bereketli kılsın, mübarek eylesin, bizleri Ramazan ayına çıkarsın.

Bugün etrafımızın ateş çemberiyle sarıldığı bir dönemde, bu ateş çemberinin ülkemizin içini de yakmasını isteyen hainlerin, fitne odakların olduğu bir dönemde, millet olarak Hazreti Peygamber efendimizin hayatını örnek almalıyız. İslam dini ve İslam ümmeti bugün, tarihinin en zor süreçlerinden birini yaşamaktadır. Ümmetin ocağına ateşler düşmüş, fitne ve tefrika ateşi İslam coğrafyasını her taraftan kuşatmıştır.  İslam dünyası olarak zor günlerden geçtiğimiz şu günlerde, birlik içinde olmalıyız. Peygamberimizden bize kalan emanetler, Kuran ve hadislerdir.

Şiir yarışması sonuçları, 21 Nisan 2017 günü Payas Sokollu Mehmet Paşa Külliyesinde düzenlenecek Kutlu Doğum Programında açıklanacak. Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi demek; Mimar Sinan’ın huzurunda olmak demektir. Bir Peygamber aşığının, bir tevhit yolcusunun huzurunda olmak demektir. Asırlarca, bütün bir İslam coğrafyasına, yedi iklime, her bir yerde tevhidi nakşetmek için dünyanın en güzel sedalarının yükseldiği Sokollu Mehmet Paşa’nın huzurunda olmaktır. Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi demek, Hazreti Muhammed muhabbetini, Muhteşem Süleyman’da bulmaktır.

İşbirliği protokolü gereği; şiir yarışmasında dereceye girecek, 6 öğrencimize ödenecek 15.000 TL nakit para ödülünü ve tüm mali giderleri Payas Belediyesi karşılayacaktır. Ayrıca dereceye girecek 6 öğrencilerimizi ve ailelerini Çanakkale Keşif Turuna taşıyacağız. Basınımızın değerli yöneticileri ve temsilcilerini, emeği geçen herkesi ayrı ayrı en kalbi duygularımla selamlıyorum.” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.