Muharrem İnce, İskenderunlular ile mitingde buluştu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 

Referandum çalışmaları kapsamında Atatürk Anıt Alanı’nda halka hitabeden CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce,  Meclis’teki anayasa değişikliği oylamasında açık oy kullanan milletvekillerini FETÖ’cü olmakla suçladı.

Anıt Ananını dolduran İskenderunlulara hitabeden İnce, “Gittik oyumuzu gizli verdik. Kimseye yaranma gibi derdimiz yok. Anayasa iç tüzük ‘Gizli’ diyor. Biz de gizli yaptık. Bazı milletvekilleri açık oy verdi. Çünkü açık oyları veren milletvekilleri FETÖ’cüdür. Bak ben İskenderun’dan haykırıyorum; Ey Cumhuriyet savcıları açık oy kullanan milletvekillerinin hepsi FETÖ’cüdür.” dedi.

 

Referandumun “evet” ye da “hayır” verme meselesi olmadığını mevzunun “ülke meselesi” olduğunu anlatan Muharrem İnce konuşması sırasında seslenen bir kişiye, “Ülkücü bir arkadaşımız ‘Ben de buradayım’ dedi. Bir de ona şunu söyleyeyim. Bu parti meselesi değil. Ülkücüler ‘hayır’ veriyor bunu görüyorum. Saadet Partililer ‘hayır’ veriyor bunu görüyorum. Doğruyol Partililer ‘hayır’ veriyor bunu görüyorum. Ama parti yönetimine rağmen dik duran, gençliğimde kavga ettiğim ülkücüleri kutluyorum. Onlara alkış istiyorum” dedi.

 

Anayasa Mahkemesi’nin 15 üyesinden 12’sini, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) da 6 üyesini Cumhurbaşkanı’nın atayacağını belirterek, “Yani devletin başı, yargının başı, yürütmenin başı, milletin başı, ordunu başı, her şeyin başı. Böyle bir şey olabilir mi?” diye sordu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.