Antik Cam Evi Vali Ata’yı konuk etti

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Vali Erdal Ata 23 Mart 2017 Perşembe günü saat 15.00’te Antik Cam Evi’ni ziyaret etti.
Eski bir Antakya evinin restore edilmesiyle oluşturulan ve müze haline getirilen atölyeyi gezen Vali Ata, ilimizin birbirinden farklı zenginliklere sahip bir kültür mozaiği olduğunu dile getirdi. Binlerce yıl Antakya civarında gezgin cam atölyelerinin cam objeler ürettiğini belirten Vali Ata, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını gün yüzüne çıkararak sahip olduğumuz değerleri gelecek kuşaklara aktarmanın ilimiz turizmine de katkı sağlayacağını vurguladı.
Medeniyetler şehri Hatay’da her anın ve mekanın iyi değerlendirilmesi gerektiğini, bu anlamda Antik Cam Evi’nin güzel bir örnek olduğunu ifade eden Vali Ata, ilimiz değerlerine yaptığı katkılardan dolayı Üfleme Antik Cam Sanatçısı Şadi Asfuroğlu’na teşekkür etti.
Şadi Asfuroğlu ise Sayın Valimizin ziyaretinden şeref duyduğunu ifade ederek Antik Cam Evi’nin oluşturulma süreci ve üfleme antik cam sanatçılığı hakkında bilgiler verdi.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.