Mehmet Soydan İGC’yi ziyaret etti

Published on:  /   Yorum yapılmamış

22.Dönem Akparti Hatay Milletvekili Mehmet Soydan İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, neden Evet denilmesi gerektiğini anlattı. Muhalefetin yeni Anayasa’yı halka yanlış anlattığını belirten Soydan,”Vesayetsiz Yeni Türkiye Türkiye için Evet diyoruz’’dedi.

Milletvekili olduğu sıralarda yapılan bazı çalışmalarla ilgili bilgi de veren Soydan, şunları söyledi:

“O yıllarda İskenderun il olmadı ama il düzeyine geldi. O yıllarda bütün sınavları İskenderun a getirdik. Ben Milletvekiliyken  çalışmalarım ağırlıklı İskenderun’da oldu. Tabi ki siyaset yaparken zor bir işle uğraştığımı biliyorum. Önemli olan işin hakkını vermekti. Bu ülkede 3Y ile uğraştık. Yasaklarla, yoksullukla ve yolsuzlukla. Yasaklar konusunda, inançlar, etnik kimlikler konusunda bu ülkenin  yasakçı anlayışını değiştirmeye çalıştık. Bu konuda hep bizi itham ettiler ve insanımıza korkular yaşatıldı. Birçok konuda suçlandık. Hep suçlanan anlayışla karşılaştık. Artık şimdi ötekileştirilen bir Türkiye’yi geride bırakmak istiyoruz. Hangi inanç olursa olsun bu ülkede yaşamaya hakları vardır dedik. Ülkemizde kim olursa olsun, hangi inançtan olursa olsun özgürce yaşamaya hakkı vardır dedik. Ama yasakçılık, baskıcılık bizim üzerimize atılmaya çalışıldı. Biz toplumu iyi-kötü diye ayırmadık. Ancak hep korkutulan bir anlayış, hep tuzaklarla karşılaştık. Ama bugün eski Türkiye’yi geride bırakmak istiyoruz. Başörtülü bir kadının haklarını savunurken laiklik elden gidiyor denildi. Başörtülü ya da örtüsüz bir tek hanıma yanlış yapılırsa biz ona karşı çıkacağız. Ama biz bu Türkiye de çok eziyet çektik. Mesleklerimiz, inançlarımız yüzünden baskılarla karşılaştık. Artık bunlara bir son vermek gerekiyor. Herşey ortada.  Bu ülkenin önünü açmak için Sayın Cumhurbaşkanımız çok çalışıyor. Peki sistem neden değişiyor. Bugüne kadar yaşadığımız sıkıntıları yaşamayalım diye. Yine saldırılar var ama çözüm gösteremiyorlar. Her şeye Hayır diyorlar. Yeni Türkiye’ye geçelim ve en az yüzde 50’nin seçeceği bir Cumhurbaşkanı seçelim. Tek adam iddiası var.. Bırakın Allahınızı Severseniz.Getirilecek sistemi bile anlamıyorlar. Ayırımcılığın, korkuların, vesayetin bittiği bir sistem için Yeni Türkiye’ye Evet diyelim, Cumhurbaşkanlığına Evet diyelim.”

MHP Lideri Bahçeli’nin tavrını olumlu bulduğunu belirten Soydan’’Sayın Devlet Bahçeli’nin bu sürece katılmasını maalesef anlayamayanlar var. İnanın ki pekçok CHP’li Evet diyecek.”dedi.

Soydan sözlerini şöyle tamamladı:

“Vesayetsiz bir Türkiye istiyoruz. Milletin değerleriyle çalışan bir Meclis olsun istiyoruz.Bizi yönetecek bir kişi olsun istiyoruz. Bunun için Evet demeliyiz.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.