AGD’den Hatay’da “Medya Ve Algı Yönetimi” konferansı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Hatay Şubesi, Milli Gazete Genel Yayın yönetmeni Mustafa Kurdaş’ın katılımı ile “Medya ve Algı Yönetimi” konulu konferans gerçekleştirdi.

Antakya Beyza İş Merkezi Habib-i Neccar Konferans Salonu’nda düzenlenen ve yoğun ilginin olduğu programa AGD Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Dumangöz, Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan,  SP Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, AGD Hatay Şube Başkanı Serkan Bulut, bazı STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Hatay Şube Başkan’ı Serkan Bulut’un selamlama konuşmasından sonra söz alan Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, algılarla yönetildiğimize dikkat çekerek medya bir olayı yansıtırken “Ya sonra” sorunu sordurtmaz dedi ve bazı örnekler verdi.

Bizler Merhum Erbakan hocamıza bir proje götürdüğümüzde hocamız önce son sayfasını açar,  somut ne teklif edilmiş bakar müzakere eder ve sonunda mutlaka bir soru sorardı. Derdi ki “çocuklar çok güzel olmuş elinize sağlık biz bunu yapalım tamam ama ya sonra? sonra ne olacak? Biz bunu yaparsak bu millete ne faydası olacak, bu ümmet, insanlık ne kazanacak der” ve ya sonra sorusunu sorardı. Bu soruyu bugün medya asla sordurtmaz, niçin sorusunu sordurtmadığı gibi. Geleceği niçin sordurtmaz çünkü onu sorarsa düşünürsün.

Dikkat edin TV programlarında hiçbir zaman yarınla ilgili konuşulmaz diyen Kurdaş, “Paris’te bomba patlar yarınla ilgili konuşulmaz Fransa’nın Afrika’da 9 ülkeyi sömürdüğü konuşulmaz. Ama o bomba orada nasıl patladı kaç kişi öldü bu konuşulur ve mesele dönüp dolaştırılır terör eşittir islam’a dayandırılır”.

Irak üzerinden örnek veren Mustafa Kurdaş, “Saddam Hüseyin zalim miydi? Evet, 5 bin kişiyi öldürdü zalimdi. Diyelim ki 100 bin kişi öldürdü ve gitmesi gerekirdi gitti ama bu şekilde değil. Sorumuzu soralım; Saddam Hüseyin gitti ya sonra? Sonra ABD orada 2 milyon insanı katletti ve ABD’ye zalim bile diyemedik. Askerleri kahraman ilan edildi, işbirlikleri yapıldı, 1 Mart tezkeresini imzalayanlar ümmete lider zannedildi! İşte medya ve algı budur. Dezenformasyon budur. Ya sonra sorusunu insana hiçbir şekilde sordurtmazlar bunun üzerine düşündürmezler ve algılarla yönetirler” diye konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.