14 şair Çanakkale için Payas’da buluştu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan tarafından ‘Çanakkale Şehitlerini Anma Payas Şairler Buluşması Programı’ 16-18 Mart arasında gerçekleştirildi.

 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen 14 şairin Payas gezileriyle başlayan program, İskenderun Yelken Kulübü’nde Başkan Altan ve Hatay yerel basınıyla Çanakkale Şehitlerini Anma, basın toplantısında devam etti. Şairlerin yoğun programı Payas’taki yedi okulda verdikleri konferanslarla devam etti. Yedi okula da iki şaire okul müdürlerinin eşliği ile şairler ve öğrenciler buluşması söyleşi programı gerçekleşti.

 

Programın son gününde Payas Selim Şahin Konferans Salonu’nda Payas Halkıyla gönül köprüsü kuran 14 şair, Çanakkale Şehitleri anısına yazdıkları şiirleri seslendirirken Payas Belediyesi Türk Musiki Cemiyeti kahramanlık türkülerini seslendirdi.

 

Çanakkale Savaşı zaferinin 102. yıldönümü nedeni ile düzenlenen programda söz alan Başkan Altan, “1071’de Anadolu’ya gelerek bu toprakları vatanlaştıran evlatları Çanakkale Savaşlarında bu coğrafyadan göndermek istediler. Denizlerin en derinlerine gömülerek battılar. ‘Geldikleri gibi gittiler.’

Dün olduğu gibi bugün de aynı duygu ve düşüncelerle her kesimden insanımız, Türk milletimiz birdir, omuz omuzadır. Bayrağımız için, geleceğimiz için birlik ve beraberliğimizi korumaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle günün anlam ve önemine binaen şiirler okuyan, ülkemizin dört bir yanından gelen değerli şairlerimize teşekkür eder, şehitlerimizi bir kez daha minnet ve şükranla yad ederim.”

Birleşmiş Milletler (BM) Sosyal Ödüller Şurası adına Rus Edebiyat Akademisince verilen “Puşkin Edebiyat Ödülü”nü alan ilk Türk yazar, Dünya Söz Akademisi Başkanı Prof. Dr. Hayrettin İvgin ve birbirinden değerli şairlere katılımlarından dolayı teşekkür belgesi takdim edilirken, ev sahipliği yapan Payas İlçe Kaymakamı Hakan Kılınçkaya ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’a ebedi sanatlara katkıları sebebi ile program sonunda Prof. Dr. İvgin tarafından onur plaketi takdim edildi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.