Erzin’deki Dev Projenin 39 Km’si Tamamlandı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İl genelinde içmesuyu yatırımlarına devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Erzin İçmesuyu İnşaatı Projesi’nde çalışmaların tam gaz devam ettiğini bildirdi.

 

Hayata geçirdiği altyapı projelerinde “Her Şeyden Önce Sağlık” ilkesini benimseyerek kalıcı çözümler geliştiren Genel Müdürlük, temiz, sağlıklı ve güçlü suyu iletmek amacıyla diğer ilçelerde olduğu gibi kapsamlı çalışmaların Erzin’de de sürdüğünü kaydetti.

 

Erzin ilçesinin yıllardır çektiği içmesuyu sıkıntılarına, kayıp kaçak oranını minimum seviyeye indirmenin yanı sıra, paslı, kireç ve toprak dolu boruları bertaraf etmeyi hedefleyen HATSU, 19 milyon 740 bin TL’lik dev içmesuyu projesi ile ilçenin içmesuyu hattının basınca dayanıklı Duktil ve Polietilen borularla yenilendiğini aktardı.

 

Projenin 1. kademesinin 180 km olacağını ve döşenecek hattın 142 km’sinin şebeke, 38 km’sinin ise isale hattı olacağını açıklayan İdare, 39 bin 808 metresinin döşendiği proje ile 7 bin 200 adet abone bağlantının yapılacağını vurguladı.

 

Bahçelievler Mahallesi’nde şebeke döşeme çalışmaları yapıldığını ayrıca, dağlık kesim olan Gökgöl mevki, Taşoluk ve Eğricek kaptajlarında Duktil boru testlerinin gerçekleştirildiği bilgisini veren HATSU Genel Müdürlüğü, söz konusu çalışmada 2 ekskavatör, 2 kepçe, 5 kamyon ve 20 personelin görev yaptığını kaydetti.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.