Fevzioğlu ve Batum İskenderun’a geliyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İskenderun Şubesi Başkanı Fuat Gezgin, 19 Mart Pazar günü
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Metin Feyzioğlu ve Anayasa hukukçusu Prof.Süheyl Batum İskenderun’a gelerek halka hitap edeceklerini söyledi.

 
İGC’de bir basın toplantısı düzenleyen Gezgin, Anayasa Taslağını da eleştirerek, şunları söyledi:
“Ülkemiz başta terör belası olmak üzere ekonomik, politik ve sosyal bir sürü sorun ile boğuşurken, Siyası iktidar bu sorunları yok sayarak çözüm üretmek yerine aniden bir Anayasa Referandumu kararı alarak sorunları daha da içinden çıkılmaz hale getirmiştir. Halkımızın en çok birliğe ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu dönemde, halkımız kutuplaştırılmıştır. Adeta bir bıçak ile ikiye bölünmüştür.
Ne idüğü belirsiz, dünyanın hiçbir yerinde denenmemiş eşi benzeri olmayan bir Anayasa taslağını ortaya atmış, içeriğini konuşmak ve tartışmak isteyenler terörist yaftası ile susturulmak istenmektedir.
Halbuki Anayasa vatandaşın bir arada yaşama mutabakatıdır. Elbette tartışılmalı, üzerinde konuşulmalı ve sorgulanarak üzerinde mutabakat sağlanmalıdır. Yangından mal kaçırır gibi Anayasa’nın içeriğini halktan saklamaya çalışıyor ve içeride düşman yaratma senaryoları tutmayınca dışarıda düşman yaratıp mağduru oynayıp gündem değiştirmeye çalışmaktadırlar.


Ancak bütün bu çabalar nafiledir. Milli Kurtuluş Savaşımızı yöneten, 140 yıllık geçmişi olan, parlamenter sistemimizi değiştirmeyi başaramayacaklardır. Bu ülkenin yurtsever, namuslu, erdemli hukukçuları var iken karanlık emellerine ulaşamayacaklardır.


Bütün yurdu karış karış gezerek bu tehlikeyi ve bu karanlık gidişatı anlatmaya çalışan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Metin Feyzioğlu ve Anayasa hukukçusu Prof.Süheyl Batum ile İskenderunluları buluşturmaktan bize düşen görevi yerine getirme bilinci ile çok büyük mutluluk duyuyoruz.
Sayın Feyzioğlu ile Sayın Batum 19 Mart 2017 Pazar günü saat 13.00’de 1 Nolu Belediye İş hanında bulunan Yelken Düğün Salonu’nda halkımızla buluşacaklardır. Tüm Halkımız davetlidir.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.