1. Ulusal İpek Festivali

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Samandağ Belediyesi ve Samandağ Kadın Danışma Derneği işbirliğiyle düzenlenen (12-13-14 Mart)1.Ulusal  İpek Baharı festivali dün (14 Mart Salı ) Muhteşem bir finalle tamamlandı. Tipod Rock band müzik topluluğunun konseriyle  başlayan Kardeş türküler  müzik topluluğunun büyüleyici performansıyla noktalanan festival atölye çalışmaları, defile, geziler, İpek  standları, konserlerle ulusal çapta yankı buldu. Türkiye’nin dört bir tarafından 1.Ulusal İpek Baharı Festivaline katılan  Sanatçı,Akademisyen ,ipek zanaat Ustaları, İpek üreticileri, Modacı, Gazeteciler  Samandağ halkının sıcak ilgisinden,Samandağ Belediyesinin misafirperverliğinden dolayı duydukları memnuniyeti belirterek festivalin gelecek yıllarda da devam etmesi ve büyütülerek uluslarası hale getirilmesini temenni ettiklerini ifade ettiler.

Festivalin finalinde gerçekleştirilen konser etkinliklerine CHP PM üyesi Yıldırım Kaya ,CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, Samandağ CHP İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan,CHP il örgütü yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri,Muhtarlar,Sivil toplum örgütü temsilcileri ve Vatandaşlar katıldı.Festivalin Final etkinliklerinde sunuculuğu Işıl Fatmaoğulları Yoğun ve Emir Nehir  yaptı. Tripoad rock Band  Müzik topluluğunun konserinden sonra  sahneye davet edilen CHP PM üyesi Yıldırım Kaya,CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir,Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Sahneye çıkan Kardeş türküler  müzik topluluğu muhteşem konseriyle festivalin coşkusuna çoşku kattı.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir konuşmasında :”Değerli dostlar memleketin dertlerini dert edindik. Bu dertleri çöze çöze ilerliyoruz.Bu dertlere deva olsun diye iş,aş,ekmek dedik.İstihdam dedik.Ekmeğin ilgilisine ulaştırılması için çaba harcadık.Bu festivalin amacı budur.”dedi

Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir konuşmasında :”Kadın istihdamı projesiyle başlayan serüvenimiz bugün bir festivali taçlandırdı. Bu proje bir çok projeden sadece bir tanesiydi. Kadının kültürel,sosyal hayata katılımını arttırmak için yol çıktık. Festivalimizi kültürümüzün bir parçası olan hariri edar ile birleştirmek istedik. Hariri edar dayanışmanın, bereketin sembolüdür. Bu zengin kültürü daha da yaygınlaştırmak ve canlandırmak için yola çıktık. Bu yıl ulusal düzeyde yaptık gelecek yıl uluslar arası düzeyde bir çalışma içerisine gireceğiz. Akademisyenlerimizle  , moda tasarımcılarımızla bu işi büyütmek için bir çabamız olacak.Festivalin hayırlara vesile olmasını diliyorum. “dedi

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu konuşmasında:”1.Ulusal İpek Baharı Festivalinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.Aynı zamanda hariri edar bayramınızı da kutluyorum. Bu gün bu festival belediyeciliği sadece  yol,imar vb… olmadığını en çık bir şeklide gösteriyor. Bu festivale emeği geçen herkese çok teşekkür ediyprum.sn.Hülya Nehir  Samandağ’da kadın istihdamı ile ilgili önmeli bir iş başarmış .Aynı zamanda bir yerel kültürün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması ,samandağın tanıtımı konusunda da çok önemli bir etkinliktir. Bu festivalin Uluslararası boyuta taşınmasını diliyorum.Değerli arkadaşlarım önemli bir süreçten geçiyoruz.Samandağlı 16 nisanda ne yapacağını çok iyi biliyor. Bu millet 1923 ‘te egemenliği saraydan aldı. 1923’ten günüme kendi uhdesinde tutuyor.Milletin egemenliği sadece oy kullanmaktan ibaret değildir. Yasama, Yürütme, Yargı milletin egemenliğinin araçlarıdır.Cumhuriyet tarihinin en önemli kararını verme sürecindeyiz.Kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırmaya yönelik bu girişime izin vermeyeceğiz.  Olayın özü şu anki fiili durumu meşrulaştırmaktır.Anayasal hale getirme çabasıdır.Bu millet buna müsaade etmeyecektir.Milletimiz 100 yıl önce kararını  vermiş.tir.Gazi Mustafa Kemal Atatürk yüz önce ” egemenlik kayıtsız şatsız milletindir.”demiştir.Sonsuza kadar öyle kalacaktır.Festivalinizin tüm Hatay ,ülkeye hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

 

CHP PM üyesi Yıldırım KAYA:”Samandağ İpek Festivali Üreten Kadınların Zaferi “

Chp Pm üyesi Yıldırım Kaya konuşmasında :”Medeniyetler beşiğindegerçekleştirilen Samandağ 1. Ulusal İpek Baharı Festivali’nin#Hayırlı olmasını diliyorum. Organizasyonu gerçekleştiren Samandağ Belediyemizi ve Samandağ Kadın Dayanışma Derneği’ni bu işbirliğinden dolayı kutluyorum.

Medeniyetlere beşiklik yapmış, dinlerin, dillerin, kültürlerin içiçe geçtiği bu güzel ilçemizde böylesine verimli bir projenin hayat bulması hepimizi onurlandırdı, gururlandırdı.

Festivalin ülkemize, Hatay’a, Samandağlılara ve emekçi kadınlarımıza #Hayırlar getirmesini diliyorum.

Samandağ Belediyemiz,unutulmaya yüz tutmuş ipek dokuma sanatına destek vererek büyük bir başarıya imza attı. Belediyemiz, Samandağlı kadınlarımızla ele ele vererek gururlanacağımız bir başarı öyküsü yarattı. İpek dokuma kültürüne yeniden can verdi.

Bu üretim tekniğinin canlandırılması, geçmiş kültürün geleceğe taşınmasıdır.Beklentimiz odur ki sarf edilen emekler, teknolojiyle buluşsun bir marka olsun, dünyanın dört bir yanına yayılsın

 

Kadın elinin değdiği her şey güzelleşir, bereketlenir, çoğalır…

#Hayırlı olur!

İpeğe de kadın eli değdi!

Hünerli kadın ellerinde şekillenen ipek; şal oldu, fular oldu, elbise oldu, eşarp oldu…

Rengarenk, gökkuşağı gibi yüreğimizi ısıttı.

 

Bereketli elleriyle ipeği ilmek ilmek ören kadınlarımızı kutluyorum.

 

Kadın emeğinin sömürüldüğü bir dünyada, kadınlarımızla dayanışma içinde olup, kadın istihdamı için çalışan,  birlikte üretip, hakça paylaşan Samandağ Belediyemize selam olsun.

 

Gerçek özgürlükler ekonomik bağımsızlıktan ayrı düşünülemez. Kadınlarımızın özgürleşmesi ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarıyla doğru orantılıdır. Kadınlar,ekonomik bağımsızlıklarını kazandıkça özgürleşir. Bu proje de kadınlarımızı özgürleştiren bir projedir.

 

Kadınları özgür olan ülkeler de özgürleşir…

 

Sosyal Demokrat belediyecilik anlayışının odağında insan vardır, kadın vardır, çocuk vardır,  paylaşım vardır, hizmet vardır. Bu anlayışta rantın kaymağını yiyenler yoktur. Üretenlerin söz sahibi olduğu, üretip paylaştığı adaletli bir düzen vardır. “Üreten biziz yöneten de biz olacağız” anlayışının vücut bulduğu bir anlayıştır bu.

 

Emeğimize, geleceğimize özgürlüğümüze sahip çıkıyoruz. Sömürünün olmadığı, üretenlerin yönettiği bir dünya için mücadele ediyoruz.   Kralların, diktatörlerin devri bitti atık. Asala geri gelmeyecek.Bu anlayışımızı #Hayırlarla çoğaltacağız, #Hayırlarla koruyacağız.

 

Tek adamlara geçit yok #Hayır diyoruz.

Her şey daha #Hayır lı olacak.

 

Gelecek kadınların #Hayırlı ellerinde ilmek ilmek dokunuyor. “Üreten biziz yönetende biz olacağız”diyen kadınlarımıza selam olsun! Bir kez daha 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nüzü kutluyor, mücadelenizde başarılar diyorum.

 

Ve hep birlikte kardeşliğin sesi, “Kardeş Türküler”den her dilden kardeşliğin türkülerini dinleyeceğiz. “ ifadelerine yer verdi.

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.